Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1249
Comentează add

Peste 200 de români manifestează paşnic în fața Consulatului Norvegiei din Milano în sprijinul familei Bodnariu.

Protest la Milano, în sprijinul familiei Bodnariu

radiojurnal

Arhivă: Manifestaţie de suţinere a familiei Bodnariu la Roma. Arhivă Foto: Elena Postelnicu.

În faţa Consulatului Norvegiei din Milano, peste 200 de români manifestează paşnic în sprijinul familei Bodnariu, ai cărei 5 copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene, părinţii fiind suspecaţi că au aplicat corecţii fizice minorilor.

Corespondenta Radio România Actualităţi, Elena Postenicu, a stat de vorbă cu câţiva dintre protestatari. 

Manifestant: Am venit la acest protest, din solidaritate cu această familie atât de greu încercată şi ca să înţelegem, eventual, dacă sunt posibilităţi pe plan juridic pentru o revizuire a acestei decizii, atât de dramatice şi de atroce, aş spune, care invadează sfera familiară, limitând grav drepturile, nu atât cele părinteşti, dar şi drepturile copilului.  

Reporter: Aţi venit la acest protest pentru...? 

Manifestant: Să fim alături de familia Bodnariu, familia să-şi recapete copiii înapoi, dacă se poate. Şi de asta am venit toţi care suntem aici, să fim uniţi, să fim alături de familie, că oricând se poate întâmpla la oricare familie şi noi trebuie să fim alături de ei. 

Manifestaţii asemănătoare au avut loc în week-end şi la Roma şi la Torrino, în paralel cu cele organizate la Bucureşti şi în alte oraşe din România şi din restul Europei.

Autorităţile române au reuşti să obţină o întrevere cu reprezentanţi ai Protecţiei Copilului din Norvegia, pentru lămurirea cazului controversat, la două luni după ce au solicitat acest lucru.

Ambasadorul României la Oslo are programat astăzi o discuţie cu ministrul norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii.


Etichete cazul familiei bodnariuprotesteNorvegiaMilanoItalia5 copiiromatorinoProtecţia Copilului din NorvegiaAmbasadorul României la Oslo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live