Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

2 August 2018
Vizualizari: 420
Comentează add

Protestatarii acuză postul public de televiziune Moldova 1 de dezinformare şi manipulare. Conducerea postului respinge acuzaţiile şi califică protestul o încercare de denigrare.

Protest la Chişinău în faţa televiziunii publice

natalia-zaharescu-radio-chisinau

 Protest în centrul Chişinăului după invalidarea alegerilor, iunie 2018. Arhivă Foto: radiochisinau.ro.

La Chişinău, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Mişcării de Rezistenţă Naţională, din care fac parte trei din cele mai mari partide de opoziţie pro-europene, au protestat în faţa postului public de televiziune Moldova 1, pe care îl acuză de dezinformare şi manipulare.

Conducerea postului respinge acuzaţiile şi califică protestul drept o încercare de denigrare a imaginii instituţiei. Manifestanţii au scandat lozinci împotriva cenzurii şi a conducerii postului public de televiziune. Într-o rezoluţie adoptată ad-hoc, manifestanţii au criticat modul de reflectare al evenimentelor în cadrul programelor difuzate la postul public de televiziune şi au cerut o mediatizare mai largă a acţiunilor opoziţiei pro-europene.

Unul dintre liderii mişcării, liderul Platformei DA, Andrei Năstase. "Ajungem în curând o Cubă a Europei, dacă nu cumva am ajuns deja, şi acest lucru este inadmisibil! Este inadmisibil ca să ni se spele creierele, să ni se spele minţile prin intermediul unor televiziuni. Propaganda trebuie să dispară din Republica Moldova! ", a declarat Andrei Năstase.

Pe de altă parte, administraţia postului public de televiziune a calificat protestul drept o încercare de denigrare a imaginii instituţiei, iar acuzaţiile aduse ar fi politizate şi lipsite de obiectivitate. Mişcarea de Rezistenţă Naţională a fost creată după invalidarea alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, câştigate de Andrei Năstase. Mişcarea a organizat mai multe acţiuni de protest împotriva actualei guvernări, pe care o acuză de înrăutăţirea relaţiei cu partenerii externi ai Republicii Moldova.


Etichete Andrei NăstasePlatformei DAChişinăuMoldova 1televiziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live