Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Februarie 2021
Vizualizari: 391
Comentează add

Minerii de la exploatările Livezeni și Lupeni, din Valea Jiului, au protestat în această dimineață, nemulțumiți de întîrzierea salariilor.

Protest în Valea Jiului

ilie-pintea

Mineri. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea.

Minerii de la exploatările Livezeni și Lupeni, din Valea Jiului, au protestat în această dimineață, nemulțumiți de întîrzierea salariilor și de situația dezastruoasă în care se află Complexul Energetic Hunedoara.

 

Ortacii de la schimbul 4 nu au intrat în subteran iar cei de la schimbul 1 au început lucrul cu întîrziere, iar prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian a ajuns la mina Livezeni la ora 5, ca să le explice protestatarilor ce soluții există în acest moment.

 

Potrivit acestuia, în următoarele trei luni cei peste 4000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi plătiți de Ministerul Muncii, prin Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, o ordonanță de urgență în acest sens urmînd să fie adoptată în cel mai scurt timp.

 

În aceste trei luni se vor urgenta procedurile pentru darea în plată a mai multor active în contul datoriilor Complexului, care se află în insolvență de mai bine de un an, și se va proceda la divizarea societății, care se va separa de termocentrala Mintia.

 

Angajații Complexului Energetic Hunedoara trebuiau să primească salariile în data de 15, dar le vor încasa cu zece zile întîrziere, după ce societate a rmas fără mai bine de jumătate din fondul de salarii, pentru că nu mai beneficiază de serviciile de sistem și de ajutorul de stat pentru mina Lonea. 


Etichete (ii)protestvalea jiuluimineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live