Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Izabela Aivăncesei

27 August 2017
Vizualizari: 908
Comentează add

UPDATE Ora 22.00: O parte dintre protestatari au început să plece din Piața Victoriei.

Protest în Piața Victoriei din Capitală Protest în Piața Victoriei din Capitală - Conține video

izabela-aivancesei

Protest în Piața Victoriei din Capitală. Foto: Izabela Aivăncesei

UPDATE Ora 21.30: Numărul protestatarilor crește. Peste 3000 de persoane protestează acum în Piața Victoriei.

UPDATE Ora 21.00: Peste 2000 de persoane protestează în Piața Victoriei față de propunerea de modificare a legilor din domeniul Justitiei. 

Izabela Aivăncesei(RRA Ora 21.00): Numărul protestarilor creşte; din relatările jandarmilor, cifra depăşeşte 2000 de persoane şi din toate lateralele scuarului Victoriei, mulţimile curg, oamenii vin cu pancarte pe care scrie "Hoţii", "Fără graţiere" sau "De veghe în lanul de 'să se care'" - parafrazând titlul lui Salinger. Se bate într-o tobă, se suflă într-o goarnă, sunt zeci de steaguri, care se văd, iar traficul este restricţionat deja pe bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor.

Se pare că pe măsură ce lumea se adună, circulaţia va fi întreruptă în zonă.

La ora 21:00, protestatarii îi roagă pe cei care le sunt solidari să aprindă o lanternă sau un LED de oriunde ar fi, ca semn de atenţionare a căii greşite pe care au ales-o cei ce deţin puterea.

Am stat de vorbă cu cei prezenţi în Piaţa Victoriei şi mi-au spus că nu se poate ca după echilibrarea statului de drept, să intervină măsuri care să decimeze normalitatea şi ei mai susţin că România se îndreaptă spre rău din  ce în ce mai mult.

Soluţia pe care o propun este demisia guvernanţilor. Sunt printre protestatari şi copii şi animale de companie, dar şi foarte mulţi biciclişti.

Ora 20.00: Aproximativ 300 de persoane protestează față de propunerea de modificare a legilor din domeniul Justitiei in fata cladirii Guvernului din Piața Victoriei.

Protestatarii s-au reunit și au deviza „Justiţie independentă, nu stat subordonat“ și cer tuturor celor ce le sunt solidari ca la ora 21.00 sa aprindă un led sau o lanterna din orice loc s-ar afla pentru a semnala măsura incorecta anunțată săptămâna trecută de ministrul Tudorel Toader. 

Conform propunerilor ministrului, preşedintele României ar putea fi exclus din procedura de numire a procurorilor-şefi din DNA şi DIICOT şi a procurorului general, Inspecţia Judiciară ar trece din subordinea CSM în cea a ministrului Justiţiei, iar o nouă direcţie i-ar ancheta pe magistraţii acuzaţi de corupţie.


Etichete protestPiata Victorieilegile justitieiTudorel Toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live