Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

1 Decembrie 2017
Vizualizari: 926
Comentează add

Câteva sute de persoane s-au adunat în această seară în Piaţa Victoriei din capitală, au cântat imnul naţional şi au scandat lozinci împotriva guvernului.

Protest în Piața Victoriei

alex-buzica

Protest în Piața Victoriei. ArhivăFoto.

Câteva sute de persoane s-au adunat în această seară în Piaţa Victoriei din capitală, au cântat imnul naţional şi au scandat lozinci împotriva guvernului.
 
Ei îşi manifestă nemulţumirea şi faţă de faptul că Primăria Capitalei a anunţat că în perioada 5-17 decembrie va fi organizat un târg de sărbători în Piaţa Victoriei, locul unde au fost proteste în tot acest an. 
 
Au mai rămas, să spun eu aşa estimativ, cum vorbeam şi cu Jandameria Română, aproximativ 100 de oameni, protestează în continuare.
Am vorbit şi cu unii dintre aceştia.
 
Spuneau că ei protestează mai mult pentru o idee, dar şi contra legilor justiţiei care s-au dat.
 
Văd aici pe pancarte că revoluţia fiscală este o mare palmă dată României, aşa cum spunea unul dintre protestatari.
 
Îi puteţi auzi şi acum, cântă iar imnul României şi protestatarii, cred că în maxim o oră se vor îndrepta spre case, pentru că văd că pleacă din ce în ce mai mulţi. Mulţi s-au oprit pentru a vedea şi luminiţele şi au spus să vină şi aici în Piaţa Victoriei.
 
Sunt oameni din toate domeniile, am vorbit mai devreme cu doi băieţi care lucrau într-o corporaţie.
 
Ei au venit tocmai din Braşov şi spuneau că în Braşov, acolo când se strâng 100 de oameni la protest, înseamnă că sunt foarte mulţi.
 
Dar, în genere, cei care sunt aici în continuare piaţă sunt protestatarii vechi care stau de un an de zile aici şi alţii noi, care vin şi spun că vor protesta pentru o idee, indiferent de ce va face guvernul şi sistemul românesc.
 
Într-adevăr, cum spuneai şi tu, sunt şi indignaţi de faptul că aici va avea loc un târg de Crăciun, pentru că nu este posibil accesul, spuneau unii dintre aceştia şi este puţin probabil să se organizeze

Etichete proteste piata victorieibucurestitarg de craciunjustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live