Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

11 Ianuarie 2017
Vizualizari: 875
Comentează add

Aproximativ 150 de persoane s-au adunat în această seară în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

Protest în Capitală. Se cere demisia lui Victor Ciorbea.

atena-teognoste

Avocatul poporului, Victor Ciorbea. Foto: Arhiva.

Aproximativ 150 de persoane s-au adunat în această seară în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, nemulţumiţi că acesta a decis să atace la Curtea Constituţională o lege din 2001 care l-a împiedicat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să facă parte din guvern, întrucât are o condamnare penală cu suspendare.

Atena Teognoste a stat de vorbă cu câţiva dintre protestatari:  

- Domnul Ciorbea, pur şi simplu, a uitat nu doar ce a învăţat la drept cândva, a uitat de ce a fost trimis, a uitat să înţeleagă că este Avocatul Poporului, iar instituţia Avocatului Poporului este pentru cetăţeanul de rând. Domnul Dragnea, este evident că pentru el e dedicată această iniţiativă de a contesta la Curtea Constituţională acea Lege 90, potrivit căreia nu ae voie un condamnat penal să fie membru al guvernului, avea alte mijloace. Domnul Dragnea să se reabiliteze penal, să treacă câţiva ani, dacă vrea să schimbe legea şi i se pare neconstituţională, cum a spus, are mijloacele legale parlamentare, nu instituţia poporului, care trebuie să apere drepturile noastre. 

- Mi se pare că Avocatul Poporului şi-a uitat menirea şi că acordă prioritate în a aborda problemele penalilor, nicidecum ale poporului. Când au murit răniţii din Colectiv, nu am văzut să ia atitudine, se pare că îl preocupă doar problemele legate de cei cu condamnări penale.  

- Să îl dăm jos pe Ciorbea, că nu îşi face treaba sau şi-o face numai când are el chef, în condiţii care, nu ştiu, nu sunt tocmai ok pentru contextul în care ne aflăm şi să vină un condamnat penal prim ministru e chiar obraznic.  

Şi la Cluj Napoca, câteva sute de oameni, cei mai mulţi tineri, au protestat în această seară împotriva Avocatului Poporului, Victor Ciorbea şi a deciziei acestuia de a sesiza Curtea Constituţională asupra Legii 90 din 2001 prin care nu se permite persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvernul României.

Demisia lui Ciorbea este cerută şi printr-o petiţie online care a adunat peste 130.000 de semnături.

Reamintim că ieri, Victor Ciorbea a declarat că oamenii care îi cer demisia fie nu ştiu despre ce e vorba, fie nu au avut interesul să citească excepţia de neconstituţionalitate respectivă.


Etichete protestVictor CiorbeaAvocatul Poporului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live