Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

31 Octombrie 2021
Vizualizari: 488
Comentează add

Rudele și prietenii celor 65 de tineri morți în incendiu au manifestat în tăcere. Unii dintre cei prezenți s-au întins pe treptele instituției, lângă fotografiile victimelor.

Protest impresionant pe treptele Curții de Apel din Bucureşti #Colectiv

catalin-radu

Protest impresionant pe treptele Curții de Apel din Bucureşti #Colectiv 30 octombrie 2021. Foto: Cătălin Radu

Un protest impresionant a avut loc aseară, pe treptele Curții de Apel din Bucureşti, la șase ani de la tragedia din clubul Colectiv.

Rudele și prietenii celor 65 de tineri morți în incendiul devastator au manifestat în tăcere, pentru a atrage atenția supra amânării sentinței definitive din dosar.

Ei au aprins lumânări și au așezat fotografii ale victimelor, dar și ale unor politicieni considerați vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat atunci. 

Zeci de oameni au adus panouri cu fotografii ale celor care au murit în incendiu şi le-au așezat pe scările Curții de Apel București, unde a avut loc un protest inedit.
 
Unii dintre cei prezenți s-au întins pe treptele instituției, lângă fotografiile celor decedați, și s-au acoperit cu cearșafuri albe.
 
Anterior, Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat slujbe de pomenire la Biserica Sfântul Nicolae - Broșteni și în fața fostului club.
 
Supraviețuitorii care au avut nevoie de îngrijiri medicale și încă urmează tratamente atrag atenția că infecțiile din spitale nu sunt raportate și monitorizate nici în prezent. România nu are nici acum centre de mari arși şi de recuperare pentru pacienții care au suferit arsuri grave.
 
Rudele și apropiații celor care și-au pierdut viața atunci şi reprezentanți ai societății civile denunţă faptul că la șase ani de la tragedie puține lucruri s-au schimbat în sistemul de sănătate românesc, iar justiția bate pasul pe loc în anchetă.
 
Amintim că acum șase ani un incendiu s-a produs la un concert al trupei Goodbye to Gravity, în clubul Colectiv. 27 de oameni au murit în acea noapte, peste 150 au suferit arsuri, iar o parte dintre victime au supraviețuit după ce au fost trimise în străinătate pentru îngrijiri.
 


Etichete colectivcomemorareprotestcurtea de apel(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live