Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

30 August 2014
Vizualizari: 1187
Comentează add

În capitala Republicii Moldova, câteva zeci de persoane au manifestat sâmbătă, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, împotriva agresiunii asupra Ucrainei şi a liderului de la Kremlin.

Protest împotriva Rusiei, la Chişinău

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Foto: Arhivă

În capitala Republicii Moldova, câteva zeci de persoane au manifestat sâmbătă, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, împotriva agresiunii asupra Ucrainei şi a liderului de la Kremlin, considerat vinovat pentru victimele confruntărilor armate.

Protestatarii au cerut retragerea trupelor ruseşti din Ucraina, precum şi din estul Republicii Moldova, şi au scandat lozinci de sprijin şi solidaritate faţă de poporul ucrainean. Acţiunea a fost lansată pe reţelele de socializare. 

"Ucraina, noi ştim cum e!" - cu acest mesaj, zeci de locuitori ai Chişinăului au pichetat Ambasada Federaţiei Ruse.

Participanţii au purtat pancarte cu mesajele "Putin, agresor!', "Slavă, Ucrainei!" şi şi-au exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean supus agresiunii armate de către Rusia.

Trebuie să fim solidari cu Ucraina, în aceste momente, la fel cum trebuie să fie solidare întreraga Europă şi întreaga comunitate internaţională civilizată, a declarat unul dintre participanţi.

"Joi, atunci când Rusia a invadat practic Ucraina, cetăţenii Republicii Moldova nu ar fi trebuit să rămână indiferenţi, pentru că războiul din Ucraina ne afectează foarte mult şi nu numai pe noi, toată lumea", a declarat Angela Aramă.

De asemenea, s-a exprimat părerea că societatea trebuie să se solidarizeze cu Ucraina şi să nu uite că pe teritoriul Republicii Moldova staţionează Armata a 14-a rusă care reprezint o ameninţare.

Unii dintre protestatari au aprins lumânări în memoria victimelor conflictului ruso-ucrainean 


Etichete Republica MoldovaChişinăuUcrainamanifestaţieprotestprotestaritrupe ruseştiVladimir PutinKremlinAmbasadăFederaţia Rusă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live