Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

9 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1617
Comentează add

Zece activişti ai organizaţiei Greenpeace s-au agăţat de turnurile Bisericii Sagrada Familia din Barcelona pentru a protesta faţă de arestarea colegilor lor in Rusia.

Protest Greenpeace la Barcelona

annamaria-damian

Activisti Greenpeace retinuti de autoritatile ruse. Foto: Greenpeace.org.

Zece activişti ai organizaţiei Greenpeace s-au agăţat de turnurile Bisericii Sagrada Familia, din oraşul spaniol Barcelona, pentru a protesta faţă de arestarea colegilor lor de către Federaţia Rusă, în Marea Nordului, în urmă cu două luni. 

Activiştii au intrat la Sagrada Familia, cel mai cunoscut obiectiv turistic din Barcelona, ca simpli vizitatori, plătind intrarea corespunzătoare, dorind să atragă atenţia, la nivel internaţional, dintr-un monument cunoscut în toată lumea.

Purtând pancarte cu mesajul "Libertate", scris în mai multe limbi, activiştii Greenpeace au rămas agăţaţi timp de mai mult de trei ore, pe cea mai cunoscută faţadă a bisericii, singura terminată în timpul vieţii arhitectului Antoni Gaudi, care a conceput biserica.

Activistii Greenpeace au postat pe Twitter imagini din timpul protestului.

Acuzati de piraterie si huliganism

Intrarea prin faţada Naşterii a fost închisă, pe parcursul protestului, din motive de siguranţă, şi redeschisă în jurul orei locale 14:00.

Sagrada Familia a mai fost şi în urmă cu patru ani obiectivul organizaţiei Greenpeace, care a desfăşurat o pancartă, de câteva sute de metri pătraţi, pentru a transmite liderilor lumii un apel pentru salvarea climei.

Activiştii Greenpeace, arestaţi în Oceanul Arctic, au fost acuzaţi de piraterie, acuzaţie schimbată, ulterior, în huliganism.

Greenpeace susţine că protestul din Marea Nordului, faţă de exploatarea hidrocarburilor, a fost unul paşnic, iar activiştii săi au fost arestaţi în apele internaţionale, ceea ce ar fi ilegal.


Etichete protestGreenpeaceBarcelonaArctic 30forajeMarea NorduluimediuRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live