Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

25 Aprilie 2017
Vizualizari: 764
Comentează add

Miercuri, în Piaţa Victoriei, vor sosi până la 6.000 de autovehicule - autocare, microbuze şi taximetre, anunta organizatorii.

Protest al transportatorilor în Bucureşti

arina-petrovici

Foto: Arhiva - Alexandru Lancuzov.

Taximetrişti şi membri ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din Romania vor protesta mâine, în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, pentru a cere scoaterea în afara legii a UBER şi a platformelor tehnologice online similare, pe care le acuză că prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat şi nefiscalizat. Confederaţia, care anunţă proteste şi joi, cere eliminarea pirateriei din transporturile rutiere.

Confederaţia, care anunţă proteste şi joi, cere eliminarea pirateriei din transporturile rutiere. Conform aprobării Consiliului General al Primăriei Bucureşti, sunt aşteptate în Piaţa Victoriei până la 6.000 de autovehicule - autocare, microbuze şi taximetre.

Şi transportul din judeţul Ilfov ar putea fi afectat.

De cealaltă parte, UBER afirmă că nu este un serviciu de taximetrie, ci o aplicaţie de telefon mobil care permite oamenilor să-şi împartă maşina contra cost, într-un mod transparent, sigur şi 100% fiscalizat.

Zonele afectate de protest (potrivit Primăriei Capitalei):

A. Venirea participantilor:
 
- intre orele 05.00 – 07.00, afluirea participantilor din provincie cu mijloace auto (autobuze, autocare si taximetre), la punctele de intrare, iar intre orele 07.00 – 09.30, deplasarea spre Piata Victoriei, sub supraveghere organelor de ordine publica de la puncte de intrare in Bucuresti, pe urmatoarele trasee:
 
- A1 – in dreptul liceului Industrial Auto nr. 8, pe banda 1 de circulatie - adunare, B-dul Iuliu Maniu, Str. Lujerului, Sos. Virtutii, Pod Grant, Str. Turda, B-dul Averescu, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff;
 
- A 2 – pe B-dul Theodor Pallady, in dreptul Policolor, pe banda 1 de circulatie - adunare, B-dul Pallady, B-dul Camil Ressu, Sos. Mihai Bravu, Sos. Stefan cel Mare, Calea Dorobantilor, B-dul Prezan, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff;  ;
 
- D.N.1. – la Fantana Miorita pe banda 1 de circulatie - adunare, Sos. Kiseleff Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff;
 
- D.N. 2 – Soseaua Colentina, in dreptul Parcului Plumbuita, pe banda 1 de circulatie - adunare, Sos. Colentina, Sos. Stefan cel Mare, Calea Dorobantilor, B-dul Prezan, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff; .
 
Traseele de deplasare de la punctele de intrare in Bucuresti catre locul de desfasurare al mitingului vor fi transmise liderilor de asociatii astfel incat la fiecare punct de intrare stabilit sa existe reprezentant care in functie de gradul de ocupare al locatiilor stabilite pentru stationare, sa transmita situatia reala pentru oprirea deplasarii in continuare catre Piata Victoriei.
 
Mijloacele de transport folosite la protest, vor fi indrumate si parcate sub supravegherea Politiei Rutiere si a Directiei Generale a Jandarmeriei Bucuresti, gradual pana la ocuparea spatiului, astfel:
 
-  Piata Victoriei, pana la ocuparea perimetrului delimitat  de (*): prelungirea B-dului Aviatorilor, Soseaua Kiseleff, B-dul Ion Mihalache, Strada Buzesti, Calea Victoriei, intersectia B-dul Lascar Catargiu si B-dul Iancu de Hunedoara, cu pastrarea unei zone de siguranta de latime de 1,5 metri, pe aliniamentul cuprins intre intersectia str. Paris, B-dul Aviatorilor si intersectia B-dul Lascar Catargiu si B-dul Iancu de Hunedoara;
 
- Sos. Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei, (banda I, II si IV, lasandu-se libera banda III de circulatie, pentru situatiile de urgenta si asigurandu-se circulatia continua pe strada Arhitect Ion Mincu);
 
- Sos. Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Presei Libere (ZONA CENTRALA – MEDIANA, ambele sensuri).
 
- intre orele 07.00 – 09.30, afluirea celorlalti participanti (taximetre) in Piata Victoriei, in limita spatiului disponibil existent in dinamica sosirii.
 
In momentul in care se ocupa spatiile destinate si prevazute in mod explicit in prezentul protocol, prin intermediul reprezentantilor stabiliti la punctele de intrare, surplusul de autovehicule aflate in deplasare vor fi dirijate in afara Bucurestiului.
 
B. DESFASURAREA MITINGULUI
 
- intre orele 09.30-21.00, va avea loc in  Piata Victoriei mitingul de protest.
 
Locul de desfasurare  al mitingului va fi delimitat de linia de demarcatie a benzii II de circulatie de pe bd,Aviatorilor, sensul dinspre Statuia Aviatorilor catre Piata Romana, Sos. Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Bd. Lascar Catargiu pana la scuarul de demarcatie dintre cele doua sensuri de circulatie.
 
C.RESTRICTIILE DE TRAFIC:
 
Pentru buna desfasurare a manifestatiei, circulatia rutiera va fi restrictionata cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie, dupa cum urmeaza:
 
- pentru mitingul din Piata Victoriei: zilnic, incepand cu orele 05.00 se va restrictiona traficul rutier pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (ZONA CENTRALA – MEDIANA, gradual, in functie de sosirea participantilor) permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu;
 
- la nevoie se va restrictiona traficul si pe str. Paris si breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei;
 
- circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata zilnic incepand cu ora 05.00 prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, Bd. Ion Mihalache, str. Buzesti si Bd. Lascar Catargiu;
 
- incepand cu data de 25 aprilie 2017, orele 20.00, prin grija Politiilor Locale competente teritorial, se va restrictiona parcarea supraterana de la Piata Victoriei si alveolele de pe Soseaua Kiseleff, cu garduri prin grija Administratiei Strazilor. Restrictia se va mentine pana in data de 28.04.2017, dupa terminarea mitingului si va fi asigurata de catre Politiile Locale competente teritorial;
 
- Aceste restrictii se vor aplica zilnic pana la terminarea activitatilor aferente mitingului, dar nu mai tarziu de ora 22.00.
 
In Piata Victoriei, va fi amplasata o scena montata pe o platforma mobila. Autovehiculele apartinand presei participante la manifestatie vor stationa pe zona hasurata situata in prelungirea Parcului Kiseleff.
 
D. DEFLUIREA PARTICIPANTILOR:
 
- zilnic intre orele 21.00 – 22.00, toate persoanele si mijloacele auto participante la miting vor deflui individual.
 
E. ALTE MASURI:

Nu se vor bloca intrarile in sediile institutiilor publice aflate pe traseele de afluire/defluire sau in zona de desfasurare a mitingului.
 
Pentru eliberarea parcarilor din Piata Victoriei, alveola Sos. Kiseleff, organizatorul va informa, incepand cu data de 24.04.2017, prin comunicat de presa, posesorii auto si institutiile publice din zone.
 
Pe durata desfasurarii manifestatiei se vor folosi bannere si mijloace de sonorizare.
 
Mesajele folosite pe durata desfasurarii manifestatiei vor respecta prevederile legale in vigoare.
 
Organizatorul va lua masura informarii prin comunicate de presa cu privire la desfasurarea actiunii.
 
Locurile de desfasurare si punctele de deviere ale traficului vor fi asigurate cu garduri prin grija Administratiei Strazilor.


Etichete infotraficŞtiri BucureştiPrimaria Capitaleiprotestul transportatorilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live