Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Martie 2012
Vizualizari: 1347
Comentează add

Protestatarii spun că planul de austeritate, aprobat de Guvernul Mario Monti, nu conţine măsuri de echitate socială, aşa cum afirmă guvernanţii.

Protest al sindicatelor din Italia față de disponibilizări

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Protest în Italia. Foto: AP.

Mii de muncitori din construcţii, din întreaga Italie, au protestat sâmbătă, la Roma, lângă Colosseum, sub sloganul "În piaţă, pentru a construi viitorul".

Sindicatele susţin că, în ultimii trei ani şi jumătate, s-au înregistrat 300.000 de disponibilizări, în acest sector, iar alte 300.000 sunt prevăzute pentru acest an.

Pentru sindicatele de muncitori, planul de austeritate, aprobat de Guvernul Mario Monti, nu conţine măsuri de echitate socială, aşa cum afirmă guvernanţii.

La protestul de sâmbătă, au fost convocaţi 30 de mii de muncitori din construcţii, din toată Italia; printre care se aflau şi cetăţeni români.

Protestatarii, care purtau pe cap caschete de protecţie sunt îngrijoraţi de faptul că, pentru anul 2012, sunt prevăzute aproape 300 de mii de disponibilizări, numai din acest sector.

"Dacă nu reîncep construcţiile, nu poate reîncepe dezvoltarea. Dorim să se relanseze investiţiile", a declarat, pe scena amplasată în faţa Colosseumului din Roma, Suzana Camuso, secretar general de sindicat.

Liderii acestui protest solicită guvernului organizarea unei reuniuni de negociere, în care să prezinte programul lor, de ieşire din criză a sectorului de construcţii, sub semnul siguranţei la locul de muncă, al legalităţii, calităţii şi sub semnul dezvoltării durabile.


Etichete protestausteritateColosseumRomaItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live