Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

5 Martie 2015
Vizualizari: 3452
Comentează add

La Drobeta Turnu Severin aproximativ o sută de salariaţi de la Fabrica de Apă Grea au ieşit joi în stradă, pentru a doua zi consecutiv.

Protest al salariaților fabricii de apă grea Romag Prod

mihai-badescu

Sediul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin. Foto: mhalert.ro.

Aproximativ 100 de salariaţi ai fabricii de apă grea Romag Prod au pichetat în cursul zilei de joi Prefectura Mehedinţi.

Aflaţi la al doilea protest în ultimele două zile, oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de neplata drepturilor salariale la 25 februarie şi cer protecţie socială în cazul în care unitatea economică se va închide până la mijlocul anului.

Protestatarii au format o comisie pentru a purta un dialog cu prefectul de Mehedinţi căruia i-au cerut să prezinte forma oficială a memorandumului care ar fi fost semnat miercuri la Bucureşti.

Acest memorandum prevede închiderea fabricii de apă grea (Romag Prod), iar unul dintre punctele importante este legat de asigurarea protecţiei sociale pentru cei circa 1800 de salariaţi care ar urma să fie disponibilizaţi, dar şi închiderea etapizată şi controlată, în condiţii de siguranţă a Combinatului de Apă Grea din Mehedinţi.

Combinatul de apă grea, Romag Prod este parte componentă a Regiei pentru Activităţi Nuclerae, care este în insolveţă cu dattrii de 200 de milioane de euro şi care ar putea intra în faliment.

Din RAAN mai face parte şi Termocentrala Halânga, cea care furnizează căldură la 36.000 de locuinţe din Drobeta-Turnu-Severin, la şcoli, grădiniţe şi spitale dar şi instituţiilor de interes public.

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare a anunţat deja, printr-un comunicat de presă, că intenţionează să sisteze, începâd din 10 martie, livrarea de căldură şi apă caldă asociaţiilor de proprietari din Drobeta-Turnu-Severin, din cauza lipsei de cărbune pentru alimentarea Termocentralei Halânga.


Etichete Stiri Sud-Vestsalariatifabricaapa greaRomag ProdprefecturaMehedintiBucurestinucleareRAANDrobeta Turnu SeverinscolitermocentralaHalanga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live