Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Trandafir

8 Februarie 2019
Vizualizari: 558
Comentează add

Persoanele cu dizabilităţi şi aparţinătorii acestora protestează astăzi în capitală şi în peste 20 de judeţe, pentru a contesta proiectul de buget pe acest an.

Protest al persoanelor cu dizabilităţi şi al aparţinătorilor acestora

catalin-trandafir

Persoanele cu dizabilităţi şi aparţinătorii acestora protestează astăzi în capitală şi în peste 20 de judeţe, pentru a contesta proiectul de buget pe acest an.

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că documentul nu prevede fonduri pentru salariile asistenţilor sociali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităţi, serviciile de protecţie a copilului şi centre pentru adulţi cu dizabilităţi, aceste cheltuieli fiind lăsate în grija autorităţilor locale.  

Mădălina Turza, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi: Este fără precedent în România când Guvernul taie toţi banii de la bugetul central pentru salariile asistenţilor personali, copiii din orfelinate, indemnizaţiile de handicap şi adulţii cu dizabilităţi din centre, lăsând totul pe seama autorităţilor locale şi a primăriilor. Acest lucru va avea un efect îngrozitor, probabil, prin luna martie, aprilie, cel târziu, asupra a un milion de oameni din ţara asta, pentru că îi vor lăsa fără mijloace de subzistenţă. Noi sperăm că, dat fiind faptul că suntem în stradă în Bucureşti şi în 23 de judeţe din România, într-o acţiune fără precedent de mobilizare a părinţilor şi a adulţilor cu dizabilităţi, sperăm că ne vor asculta. Suntem un milion de cetăţeni români care au nevoie de schimbarea acestei măsuri abuzive.


Etichete Protestpersoane cu dizabilităţiaparţinătoribucurestijudeteMădălina Turzapreşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţibuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live