Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Stoichiţoiu, Târgu Jiu

30 Mai 2013
Vizualizari: 1308
Comentează add

Aproape 4.000 de mineri au protestat, joi, la Târgu Jiu, nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile.

Protest al minerilor la Târgu Jiu

titus-stoichitoiu-targu-jiu

Mineri ieşind din tură. Foto Ilie Pintea.

Aproape 4.000 de mineri au protestat, astăzi, la Târgu Jiu, nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile.

Ei au cerut demisia conducerii Complexului Energetic Oltenia.  

Sindicaliştii consideră că administraţia companiei a comis o serie de abuzuri împotriva salariaţilor şi a încălcat contractul colectiv de muncă 2013 - 2014.

Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a declarat că principala nemulţumire o constituie faptul că, de la 1 iunie, programul săptămânal de lucru se va reduce la patru zile şi, implicit, va determina o scădere a veniturilor angajaţilor cu 20 - 25%.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, consideră că marşul de astăzi şi cel programat pentru mâine sunt în afara legii şi că, de la jumătatea lunii viitoare, se poate reveni la săptămâna normală de lucru.

Oricum, luni, 3 iunie, ministrul energiei, Constantin Niţă, a promis că va veni la Târgu Jiu pentru a negocia, la aceeaşi masă cu sindicatele şi administraţia, soluţionarea divergenţelor.
 


Etichete Complexul Energetic OlteniamineriTârgu JiuMarin CondescuOltenia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live