Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Martie 2021
Vizualizari: 143
Comentează add

Acțiunile de protest au avut ca scop să-i determine pe parlamentari să adopte amendamentele la bugetul sănătății.

Protest al Federaţiei Solidaritatea Sanitară

radiojurnal

 Foto: Arhivă

La Parlament au fost sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară. Timp de aproape două ore aproximativ 100 de oameni au protestat în ploaie într-o ultimă încercare de a obține creșterea sumelor pentru sănătate și a veniturilor angajaților. Reporterul nostru Adriana Turea are detalii în direct. Bună ziua, Adriana!
 
Reporter: Bună ziua! Protestul Federaţiei Solidaritatea Sanitară tocmai s-a încheiat. În fața Parlamentului au fost membri din: Cluj, Buzău, Vâlcea, Prahova, Tulcea, Galați, Bistriţa Năsăud.
 
Acțiunile de protest au avut ca scop să-i determine pe parlamentari să adopte amendamentele la bugetul sănătății. Am stat de vorbă cu aceștia și principala cerință este creșterea bugetului alocat sănătății. De asemenea, protestatarii cer respectarea dreptului la pensia de urmaș, reducerea timpului de lucru continuu în echipamentul de protecție la trei ore și includerea COVID-19 pe lista bolilor profesionale pentru lucrătorii din sănătate.
 
- Problemele noastre sunt de aplicare a Legii salarizări pentru persoanele cu salariile cele mai mici. Această lege a fost făcută și până în 2022 se ajungea la salariile care erau. Sperăm ca în aceste două zile să revină și să se poate să prindă în buget aceşti bani pentru salarii.
 
- Revendicăm să se păstreze drepturile salariale care au fost promise prin lege. Dorim să avem securitate în muncă, creşterea alocării bugetare pentru sectorul de sănătate.
Reporter: Sindicaliștii au protestat pașnic și fără incidente.
 
(PH)

Etichete Federaţia Solidaritatea Sanitarăprotest(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live