Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iunie 2017
Vizualizari: 2312
Comentează add

Rada Supremă de la Kiev cere limitarea folosirii limbilor minorităţilor în spaţiul informaţional ucrainean.Socitățile "M.Eminescu" și "E.Hurmuzachi" acuză restrângerea democrației.

Protest al comunităţii româneşti din Ucraina pentru limba maternă

radiojurnal

 

Mai multe organizaţii ale comunităţii româneşti din Ucraina îşi exprimă îngrijorarea faţă de hotărârea Radei Supreme privind limitarea posibilităţii folosirii limbilor minorităţilor naţionale în spaţiul informaţional ucrainean.

Într-un comunicat având între altele și semnaturile Centrului Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi", Ligii Tineretului Român "Junimea" şi a Societății pentru Cultură Românească "Mihai Eminescu", se afirmă că această hotărâre a parlamentului ucrainean este un pas nejustificat în direcţia restrângerii democraţiei în Ucraina şi marchează o intensificare a limitării drepturilor socio-culturale ale minorităţilor naţionale.

În opinia semnatarilor protestului, asemenea iniţiative legislative sunt în contradicţie cu Constituţia și legislaţia Ucrainei, precum şi cu  angajamentele de drept internaţional pe care şi le-au asumat autorităţile de la Kiev. 


Etichete ucrainaminoritățilimbi materneparlamentkiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live