Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Martie 2018
Vizualizari: 878
Comentează add

Cadre didactice din 1.100 de şcoli, membre ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, au decis să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională.

Protest al cadrelor didactice

radiojurnal

   Foto: arhivă Agerpres.

Cadrele didactice din 1.100 de şcoli din 28 de judeţe şi din Bucureşti membre ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au decis să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională care are loc în perioada 5-7 martie.
 
Federaţia precizează că angajaţii din Educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore pe care le au, dar şi a lipsei de răspuns din partea autorităţilor.
 
În urma consultărilor, membrii de sindicat au cerut şi boicotarea simulării examenului naţional de bacalaureat din perioada 19-22 martie.
 
Între nemulţumirile cadrelor didactice se numără: situaţia personalului didactic după intrarea în vigoare a legii salarizării bugetarilor, modul de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor, grila de salarizare, costul insuficient pentru cheltuieli materiale.
 
Ministerul Educaţiei organizează începând de luni simularea evaluării naţionale pentru aproape 180 de mii de elevi de clasa a VIII-a. 

Etichete cadre didacticeprotestFederaţia Sindicatelor Libere din Învățământevaluarea nationala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live