Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 15 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

20 Aprilie 2018
Vizualizari: 3134
Comentează add

Oamenii sunt nemulțumiți de inechitățile între categoriile de personal care ar fi fost create prin noua lege a salarizării.

Protest al biologilor şi chimiştilor

marilena-francu

Protest al biologilor şi chimiştilor, Bucuresti, 20 aprilie 2018. Foto: Marilena Frâncu.

Aproximativ 100 de biologi, chimiști și biochimiști veniți din toată țara protestează la această oră în fața Ministerului Muncii.

Oamenii sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de efectele pe care le produce, respectiv creează inechități între categoriile de personal, precum și noul regulament de sporuri.

-: Sistemul sanitar nu este alcătuit numai din medici și asistente, mai există și biologi, biochimiști, farmaciști, logopezi care cu toții contribuie la actul medical.
Reporter: Dvs. ce sunteți?
-:  Biolog medical principal.
Reporter: Cât ați pierdut la salariu?
-: 300 de lei o dată cu trecerea contribuțiilor în ianuarie și încă  200 de lei  acum, cu trecerea pe noua lege a salarizării.
Reporter: Cât e sporul minim?
-: 50%. Înainte era 100%.
-: Noi, în laboratoare, efectuăm analize medicale de aceeași complexitate cu a medicului de laborator, analize fără de care nu s-ar opera în blocul operator, nu s-ar salva vieți în Terapie Intensivă, medicii nu ar putea trata pacienții.
-: Ceea ce ne-a deranjat pe noi este că acea grilă de salarizare, când a fost făcută, ne-a uitat. Adică nu a existat nicio creștere salarială la noi. Vă dau un exemplu concret: salariul unui biolog cu gradație maximă este de 3.000 de lei, iar la medici era undeva la 10-15% mai mult. Acum noi avem 3.000, că au rămas pe loc, iar medicii de laborator au 15.000 de lei.

Protestul se va încheia la ora 14, oră la care este programat un alt protest al Organizației profesionale a acestor categorii de personal, în fața Ministerului Sănătății.


Etichete protestchimistibiologi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live