Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Mai 2021
Vizualizari: 447
Comentează add

Activiştii de mediu, costumaţi în animale sălbatice autohtone, au solicitat autorităţilor să utilizeze tehnologii moderne pentru a reduce tăierile ilegale de copaci în România.

Protest al Asociaţiei Declic în faţa Ministerului Mediului

radiojurnal

Foto: Arhivă

Asociaţia Declic a organizat astăzi un protest în faţa sediului Ministerului Mediului în care activiştii de mediu, costumaţi în animale sălbatice autohtone, au solicitat autorităţilor să utilizeze tehnologii moderne pentru a reduce tăierile ilegale de copaci în pădurile din România.

Coordonatorul acţiunii Antoniu Bumb, spune că ministerul ar trebui să folosească hărţi satelitare zilnice, precum şi sisteme de supraveghere video amplasate pe anumite drumuri de ieşire din pădure pentru a surprinde ilegalităţile cu lemn. Asociaţia Declic a depus la minister şi două petiţii în acest sens, cu peste 40.000 de semnături.

În discuţiile cu activiştii de mediu ministrul Tánczos Barna adeclarat că este de acord cu ambele propuneri şi că aceste tehnologii vor fi finanţate din fondurile PNRR, iar altele vor fi funcţionale la sfârşitul anului.


Tánczos Barna:
Componentă informatică locală în fiecare Ocol Silvic, componentă centrală complexă de monitorizare a datelor, sistem de tip drone de monitorizare, sistem video de monitorizare a fondului forestier - este exact ceea ce propunem şi noi prin PNRR. O să punem în aplicare acea hotărâre de guvern care prevede SUMAL şi prevede monitorizare complexă video, imagini satelitare şi tot ce înseamnă sistem integrat informatic pentru a monitoriza trasabilitatea lemnului din pădure până la procesare plus acele monitorizări de tip satelitar unde putem să intervenim în timp, acolo unde se desfăşoară activităţi ilegale în afara acelor perimetre care sunt, prin puneri în valoare, permise.


Etichete ilegalităţile cu lemnpădureprotestasociația declicministerul mediului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live