Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Octombrie 2021
Vizualizari: 310
Comentează add

Protest al angajaţilor nevaccinaţi din Italia.

Protest al angajaţilor nevaccinaţi din Italia

florin-lepadatu

Roma.  Foto: Elena Postelnicu/ RRA

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - În Italia au loc proteste în primele ore de la impunerea paşaportului de vaccinare la locul de muncă.

Majoritatea populaţiei susţine obligativitatea aşa-numitul permis verde, pe fodul unei rate de vaccinare de peste 80%, dar angajaţii din porturi sau transporturi rutiere ameninţă cu blocarea activităţii şi a căilor de acces.

Sunt două sectoare în care numărul vaccinaţilor este redus, iar cei fără paşaport riscă amenzi de până la 1500 de euro şi suspendarea fără salariu.


Reporter: Elena Postelnicu: "Prima zi cu obligaţia prezentării certificatului digital COVID la locurile de muncă a început încă de la 5:00 dimineaţa, cu un protest în portul din Trieste, urmând ca pe parcursul zilei să se organizeze demonstraţii şi pe autostrăzile din Peninsulă. La Milano, unde numeroşi angajaţi din transporturile publice nu s-au vaccinat, ar putea fi astăzi o zi neagră pentru călătorii care trebuie să se deplaseze cu autobuze, trenuri sau metrou. Potrivit organizațiilor Coms Transporto, Coms Comercio, în Italia, numai 2,5 milioane de lucrători, majoritatea din sistemul privat, nu au aderat încă la campania de vaccinare. Cei mai mulți sunt angajații firmelor navale, 40%, urmați de transportatorii rutieri, 30%. Există însă și menajere, infermiere sau bone care au rămas deja fără loc de muncă deoarece nu vor să se vaccineze, așa cum este și Maria Negulici Turcu, originară din Suceava, de 21 de ani la Roma.


Maria Negulici Turcu: Din cauză că am refuzat să fac vaccinul, patronii mei m-au dat afară. Cred că e mai bine să plec în România decât să stau aici, să nu beneficiez de nimic. Din două în două zile nu vreau să fac testul, nu îmi convine. 30 de euro la săptămână, deci 120 de euro pe lună.

De la mijlocul lunii septembrie, când Guvernul de la Roma a decis introducerea obligatorie a certificatului digital la locurile de muncă, primele doze de vaccin au crescut cu 46%, în vreme ce media testelor de diagnosticare a coronavirusului este cuprinsă între 250.000 și 300.000 pe zi."


Etichete italiaroma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live