Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 469
Comentează add

Ministrul interimar al mediului, Tanczos Barna, a declarat că solicitările salariale sunt întemeiate.

Protest al angajaţilor Gărzii Naţionale de Mediu

radiojurnal

   

Angajaţi ai Gărzii de Mediu din mai multe oraşe din ţară protestează şi ameninţă cu greva, dacă salariile nu le vor fi majorate. Ei spun şi că numărul comisarilor de mediu ar trebui dublat pentru a face faţă numărului mare de infracţiuni.
 
Liderul Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, Valentin Neagoe:
 
Valentin Neagoe: Am declanşat acest conflict de muncă pentru eliminarea inechităţilor salariale din Garda Naţională de Mediu. Deci un comisar de mediu este plătit cu 2.600 de lei, sub salariul mediu pe economie. Când lupţi cu inegalitatea de mediu, când aplici sancţiuni de sute de mii de lei, cu transporturi ilegale de deşeu din afară, cu depozite ilegale de deşeuri, cu probleme pe balastiere, partea de biodiversitate, instalaţiile mari de ardere, raportat la aceste probleme numărul este foarte mic. La momentul ăsta sunt aproximativ 450 de comisari. Noi am estimat la nivelul întregii ţări minimum 1.000 de comisari.
 
Ministrul interimar al mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru RADIO ROMÂNIA TG. MUREŞ că solicitările salariale sunt întemeiate şi pune aacest blocaj pe seama crizei politice:
 
Tanczos Barna: Pot exista şi salarii de 2.600 de lei, dar calculul la 3.500 de lei este un calcul corect. Prima propunere am făcut-o în ianuarie. Am propus modificarea salariilor. Atunci guvernul a decis ca toate salariile din sistemul public să fie blocate la nivel de decembrie 2020, motiv pentru care a trebuit să aşteptăm prima rectificare bugetară. Am reuşit modificarea bugetului, dar OUG n-a mai fost aprobată. Angajările pot fi făcute până la sfârşitul anului în anumite condiţii. Posturile care nu sunt ocupate pot fi scoase la concurs, guvernul a aprobat această excepţie. Întrebarea este dacă vine cineva la salariile pe care le poate acorda Garda de Mediu astăzi.
 

Etichete garda de mediuprotestministrul interimar al mediuluiTanczos Barna(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live