Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 403
Comentează add

Protest al angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială Neamţ

geanina-buftea

    Foto: Arhivă

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț au protestat pașnic astăzi în centrul municipiului Piatra Neamț.

Printre nemulțumirile lor se numără unele restanțe la plata salariilor și lipsa fondurilor necesare pentru continuarea activității, după cum transmite corespondenta noastră Geanina Buftea.

Reporter: Nemulțumirile sunt declanșate de faptul că sute de copii și persoane cu dizabilități vor rămâne de luna viitoare fără hrană și căldură. Totodată, angajații sunt revoltați din cauza faptului că nu au fost achitate salariile aferente lunii septembrie.
 
Bugetul sistemului de protecție al județului Neamț se compune în proporție de aproximativ 70% din fonduri provenite de la bugetul de stat, diferența fiind acoperită din fondurile Consiliului Județean Neamț.
 
În 2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț ar fi trebuit să primească de la bugetul de stat peste 80 de milioane de lei, jumătate fiind destinată copiilor, restul ajungând la adulții cu dizabilități.
 
Până acum s-au primit de la bugetul de stat aproximativ 54 de milioane de lei.
 
Pentru a fi asigurată activitatea Direcției până la finele anului ar fi necesară alocarea de la bugetul de stat a încă 31 de milioane de lei.
 
(PH)

Etichete protestNeamtDirecția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live