Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 17 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

13 Martie 2019
Vizualizari: 418
Comentează add

Protestatarii sunt nemulţumiţi de reducerea sporurilor. “Nu sunt tăieri, sunt reduceri, în limitele legii", răspunde managerul spitalului.

Protest al angajaţilor din Spitalul Judeţean Reşiţa

mario-balint

 

O parte a angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au protestat spontan miercuri, 13 martie, în faţa unităţii spitaliceşti, nemulţumiţi de faptul că le-au fost reduse sporurile salariale.

Managerul spitalului, Waldemar Murgu, spune însă că nu face altceva decât să respecte legea. Angajaţii, cea mai mare parte de la Unitatea de Primiri Urgenţe, Medicină Legală şi Anatomie Patologică, s-au adunat în faţa spitalului în cadrul unui protest spontan, nemulţumiţi de faptul că primesc mai puţini bani la salariu.

Aceştia au acuzat conducerea spitalului de un prost management, afirmând că nu văd de ce li s-au redus sporurile înainte chiar ca unitatea să aibă un buget pe anul în curs. Pe de altă parte, managerul Waldemar Murgu afirmă că nu face altceva decât să respecte legea şi că măsura este aplicată după ce a fost discutată în prealabil cu conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Legea cere ca procentul de 30% per unitate să nu fie depăşit.
 

“Nu sunt tăieri, sunt reduceri, în limitele legii. Adică au fost reduse doar acele sporuri care au fost variabile, cele de condiţii de muncă, de la 55% la 85%, le-am redus evident la 55%, pentru a ne încadra”, a explicat Murgu. Acesta este şi motivul pentru care Federaţia Sanitas pichetează astăzi Ministerul Sanatăţii. Proteste sunt anunţate la Bucureşti şi pentru săptămâna viitoare, iar dacă nu se va ajunge la un acord cu factorii decidenţi, în aprilie va fi organizat un miting.


Etichete Waldemar Murgucaraş severinWaldemar Murgusporurimedicispital,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live