Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

18 Martie 2019
Vizualizari: 556
Comentează add

Compania Nestle a anunţat, în luna ianuarie, intenţia de a închide fabrica din Timişoara, unde lucreaza 388 de angajaţi.

Protest al angajaţilor de la Nestle Timişoara

alina-bujanca

 Foto: Alina Bujancă.

Angajaţii fabricii Nestle din Timişoara anunţă ca vor protesta luni, 18 martie, la poarta fabricii, în semn de nemulţumire faţă de refuzul companiei de a acorda pachetele salariale compensatorii solicitate, după ce patronatul a anunţat închiderea liniilor de producţie.

"Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condiţiile în care după închiderea unor unităţi similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminaţi, iar oferta primită să reprezinte maximum 13 salarii pentru angajaţii cu peste 20 de ani vechime în fabrică?", se arată în comunicatul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, la care sunt afiliaţi şi sindicaliştii de la Nestle.

Până acum, muncitorii au purtat banderole albe în semn de protest. Compania Nestle a anunţat, în luna ianuarie, intenţia de a închide fabrica din Timişoara, unde lucreaza 388 de angajaţi şi a precizat că a demarat procedurile de negociere cu sindicatul pentru a găsi soluţiile potrivite pentru cei care vor fi concediaţi.


Etichete NestleTimişoaraprotestfabricăinvestiţieînchideremuncitoriconcedieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live