Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Decembrie 2013
Vizualizari: 3276
Comentează add

Transportatorii rutieri de marfă afiliaţi la Confederaţia Naţională Rutieră protestează pe perioadă neprecizată. Urmăriţi efectele grevei asupra traficului pe @RRATrafic.

Protest al transportatorilor rutieri din România

radiojurnal

Dificultăţi în trafic. Foto: Alexandru Lancuzov.

Transportatorii rutieri de mărfuri protestează, astăzi, în mai multe localităţi faţă de majorarea accizei la combustibili cu 7 eurocenţi, pe care guvernul vrea s-o aplice de la 1 ianuarie.

Potrivit corespondenţilor noştri, coloane de câte aproximativ o sută de camioane circulă cu viteză foarte redusă în judeţele Arad, Sălaj şi Sibiu, creând dificultăţi în trafic.

Cele mai recente informatii din trafic privind efectele actiunii transportatorilor rutieri le puteti pe contul nostru de twitter @RRATrafic.

Potrivit corespondentului RRA Ioan Suciu, sute de autocamioane şi autoutilitare protestează în această dimineaţă pe centura Aradului dar şi pe DN 7 Arad - Nădlac la ieşirea din municipiu, circulând cu viteză redusă.

Traficul s-a desfăşurat cu dificultate sub privirile a zeci de poliţişti de la rutieră.

Mayer Siegfried, secretar general al Confederaţiei Naţionale Rutiere din România, a declarat că protestul este o urmare a nerespectării promisiunilor făcute în luna mai la negocierile între Ministerul Transporturilor şi UNTRR.

Foto: Trafic îngreunat în Arad. Sursa: Ioan Suciu.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de acciza impusă pe carburanţi de 7 eurocenţi, fapt ce va duce la scoaterea transportatorilor români în afara competiţiei din piaţa europeană şi regională.

Potrivit repoerterului RRA, Alexandru Lancuzov, pe centura de sud a Bucureştiului circulaţia este aproape blocată de protestatari.

Transportatorii rutieri de mărfuri au comunicat că au oprit, luni, activitatea şi nu au mai trimis maşini în curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce în parcări, a declarat, pentru Mediafax, Augustin Hagiu, reprezentantul Confederaţiei Naţionale Rutiere.

Traficul pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, blocat

Traficul pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu este complet blocat, luni dimineaţă, din cauza protestului transportatorilor, în zonă fiind oprite peste 120 de autovehicule de mare tonaj, iar mai multe echipaje de Poliţie încearcă să fluidizeze traficul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Anca Bloanca, a declarat, luni, corespondentului Mediafax că traficul pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu este complet blocat.

"Din cauza protestului transportatorilor, traficul pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu este complet blocat la această oră. În zonă s-au deplasat mai multe echipaje de la Poliţie Rutieră în încercarea de a fluidiza traficul", a declarat Anca Bloanca.

Pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu sunt oprite peste 120 de TIR-uri şi camioane.

Centura ocolitoare a municipiului Sibiu are 20 de kilometri dintre care peste 17 sunt în regim de autostradă.

"Solidaritate" la Satu-Mare

Aproximativ 150 de tiruri staţionează începând de dimineaţă înainte de intrarea în Vama Petea din judeţul Satu Mare, în semn de solidaritate cu colegii transportatori care au declanşat greva generală.

Potrivit şefului Vămii Petea, titurile staţionează în localitatea Dorolţ, pe ambele sensuri de mers, fără să afecteze traficul prin punctul de trecere a frontierei.

Fluidizarea traficului pentru autoturismele mici este asigurată de poliţişti ai Serviciului Rutier. La faţa locului a fost şi prefectul Eugeniu Avram pentru a se asigura că transportatorii nu blochează accesul în Vama Petea, transmite Radio Cluj.


Etichete traficprotestaccizăgrevătransportatoriaccizeRomâniaministerAradSibiuSatu-MareConfederaţia Naţională RutierăAugustin HagiuMayer Siegfried

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live