Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2021
Vizualizari: 165
Comentează add

Mai mulţi activişti de mediu au protestat ieri în pădurea Panaci, din jud. Suceava, în semn de solidaritate cu jurnaliştii şi cu activistul de mediu care au fost bătuţi acolo.

Protest al activiştilor de mediu în pădurea Panaci, din judeţul Suceava

radiojurnal

  Foto: Arhivă/ Petruţ Hîrţescu

Mai mulţi activişti de mediu au protestat ieri în pădurea Panaci, din judeţul Suceava, în semn de solidaritate cu jurnaliştii şi cu activistul de mediu care au fost bătuţi acolo, săptămâna trecută.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că toţi agresorii sunt cercetaţi în libertate şi cer autorităţilor „maximă seriozitate” în investigarea acestui caz, după cum a explicat pentru Radio România Iaşi, reprezentantul organizaţiei de mediu Agent Green, Mircea Barbu.

Mircea Barbu: Noi considerăm că acest caz trebuie tratat de autorităţi cu maximă seriozitate şi celeritate, pentru că nu este vorba doar de un conflict banal între activişti, jurnalişti şi câţiva cetăţeni rătăciţi prin pădure. Este vorba, după câte se pare, din primele declaraţii şi dovezi de o adevărată tentativă de omor. Oameni care şi-au luat furci şi topoare au venit în pădure şi i-au supus pe colegii noştri jurnalişti şi activişti de mediu la tratamente de umilinţă şi la abuzuri fizice şi verbale deosebit de grave.
 
Amintim că agresiunile au avut loc în timp de activistul de mediu şi cei doi jurnalişti realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri.
 
Patru agresori au fost reţinuţi în urma unei anchete de amploare, însă ulterior, procurorul de caz a dispus cercetarea lor în libertate pentru infracţiuni de lovire şi pentru purtare abuzivă.

Etichete activistiprotestsuceava(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live