Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

14 Iulie 2014
Vizualizari: 1108
Comentează add

Comisia Europeană a făcut o serie de recomandări statelor membre în scopul creşterii nivelului de protecţie pentru persoanele care intră pe siteurile de jocuri de noroc online.

"Protecţie mai ridicată" în cazul jocurilor de noroc online

sorin-croitorescu-bruxelles

Foto: Arhivă.

Comisia Europeană face o serie de recomandări statelor membre privind cadrul legal pentru jocurile de noroc online.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a comisarului pentru piaţa internă şi servicii, Chantal Hughes, reglementările urmăresc asigurarea unui nivel ridicat de protecţie pentru consumatori.

"Recomandarea care se adresează  tuturor statelor membre, urmăreşte în primul rând creşterea nivelului de protecţie în special pentru tineri pentru a evita riscurile asociate cu jocurile de noroc online în special dependenţa.

"Sunt însă şi recomandări de natură, să spunem comercială, care să ne asigure că cei care practică aceste jocuri sunt  corect informaţi asupra opţiunilor pe care le au, dacă vor de exemplu să joace doar sume limitate, de 50 sau 100 de euro.

"În general sunt aspecte care trebuie să se regăsească în legislaţie pentru a asigura un mediu corect pentru acest gen de jocuri de noroc", spune Chantal Hughes.

Statele membre sunt invitate să transpună recomandările în legile naţionale în următorii doi ani, după care Comisia va face o evaluare a situaţiei.


Etichete jocurinorocComisia EuropeanăonlineChantal Hughes

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live