Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

8 Septembrie 2015
Vizualizari: 1031
Comentează add

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat la RRA că CE va face propuneri pentru salvarea refugiaţilor, iar soluţiile vor fi dezbătute şi finalizate ulterior.

Propunerile Comisiei Europene privind cotele de refugiaţi, "negociabile" Propunerile Comisiei Europene privind cotele de refugiaţi, "negociabile" - Conține audio

alina-stanuta

Bogdan Aurescu: Foto: viena.mae.ro.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, astăzi, la prima ediţie a forumului de la Salzburg, eveniment ce marchează 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Şeful diplomaţiei române a discutat despre provocarea pe care o reprezintă problema migraţiei cu secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland şi s-a convenit ca părţile să păstreze contactul pentru a analiza împreună ce se poate face în această situaţie.

Miercuri, în Parlamentul European se aşteaptă prezentarea unui plan pe care autorităţile europene îl pregătesc pentru salvarea refugiaţilor mai spune ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

El a subliniat că acestea vor fi doar propuneri, urmând ca soluţiile înaintate de Comisia Europeană să fie apoi dezbătute şi finalizate.

Într-o declaraţie pentru postul nostru de radio, Bogdan Aurescu s-a referit şi la dreptul la autodeterminare în relaţie cu integritatea teritorială a statelor, două principii cu relevanţă deosebită raportate la situaţia din estul Ucrainei.

Audio: interviu cu ministrul Bogdan Aurescu.

Potrivit unui comunicat al MAE, tema de dezbatere a reuniunii de la Salzburg este "Statul de drept şi legile războiului", cu accent pe drepturile omului, dreptul internaţional umanitar, principiile integrităţii teritoriale şi autodeterminării sau reglementarea conflictelor îngheţate. 


Etichete SalzburgMAEdiplomaţiecriza emigranţilorBogdan Aurescurefugiaţipropunerile Comisiei EuropenenegocieriONUUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live