Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

27 Aprilie 2020
Vizualizari: 350
Comentează add

Min. Educației a cerut tuturor inspectoratelor să facă astfel de propuneri în vederea definitivării ghidului de desfășurare a cursurilor, a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Propuneri privind organizarea procesului educativ și a examenelor

costin-grigore

Foto: Arhivă.

Elevii claselor I-IV nu se vor mai întoarce la școală până la toamnă, iar în primele două săptămâni de la decizia de reluare a cursurilor vor reveni în unitățile de învățământ doar clasele a VIII-a și a XII-a.

Sunt propuneri făcute de Inspectoratele Şcolare Generale privind organizarea procesului educativ și a examenelor, după ce autoritățile și specialiștii vor decide că este momentul să se reia școala.

Ministerul Educației a cerut tuturor inspectoratelor să facă astfel de propuneri în vederea definitivării ghidului de desfășurare a cursurilor, a Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat.

Potrivit acestor propuneri, revenirea în unitățile de învățământ se va face în primele două săptămâni doar pentru elevii cu examene în acest an: de Evaluare Națională sau de Bacalaureat, apoi, în următoarele două săptămâni, ar urmă să vină la școală și elevii din clasele V-VII și IX-XI.

Cei mici din ciclul primar vor încheia cursurile doar online și vor primi calificative. În acest fel se vor elibera săli de clasă în care să-și desfășoare activitatea elevii mai mari cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Ei ar urma să învețe în grupe de maximum 15 elevi în sală, distanțați fizic pe baza unui nou orar. Lecția va dura cel mult 30 de minute și se propune ca pauzele să fie foarte scurte, astfel că, după maximum trei ore, să poată veni și cealaltă serie la școală. Între schimburi, ar urma să se facă dezinfecție totală în fiecare școală.

Noul program este propus mai ales pentru încheierea mediilor. Se vor da teze și elevii vor fi ascultați pe baza recapitularilor. În ceea ce privește examenul de Bacalaureat se propune ca evaluarea să se facă în unitățile de învățământ, cu maximum zece elevi în clasă. Profesorii evaluatori vor fi de la alte școli.

Examenele vor fi supravegheate video. Se propune eliminarea etapei de vizualizare a lucrărilor şi ar urma să nu se mai susțină competențele. În mare, același sistem este propus și pentru Evaluarea Națională.

(RS)


Etichete ministerul educatieicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live