Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 18 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

24 Iunie 2019
Vizualizari: 259
Comentează add

Săptămâna trecută, membrii comisiei au decis ca până în data de 5 iulie să fie elaborat un proiect legislativ privind facilitarea votului în străinătate.

Propuneri pentru modificarea Codului Electoral privind votul în străinătate

catalin-purcaru

 Foto: Arhivă/ Agerpres

Propunerile pentru modificarea Codului Electoral privind votul din diaspora se află pe agenda acestei săptămâni în care parlamentul se pregăteşte de încheierea actualei sesiuni.

Noile reglementări trebuie adoptate astfel încât să poată fi aplicate încă de la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

În cadrul comisiei speciale vor fi audiaţi, luni, 24 iunie, reprezentanţii mai multor instituţii specializate, iar partidele politice au deja câteva idei conturate.

Comisia specială a parlamentului se reuneşte astăzi pentru dezbateri pe tema modificării legislației electorale, fiind așteptați pentru a-şi prezenta punctele de vedere reprezentanții Autorității Electorale Permanente și ce ai Ministerelor de Externe, de Interne și pentru Românii de Pretutindeni.

Săptămâna trecută, membrii comisiei au decis ca până în data de 5 iulie să fie elaborat un proiect legislativ privind facilitarea votului în străinătate pentru a putea fi implementat la alegerile prezidențiale din acest an.

Liberalii propun ca votul să se desfășoare două zile - sâmbătă și duminică - și extinderea votului prin corespondență la toate alegerile.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor consideră că o soluţie este votul anticipat, inclusiv pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

Tot luni, 24 iunie, comisiile reunite de politică externă ale parlamentului ar trebui să dezbată și să propună plenului reunit un proiect de declarație privind situația din Republica Moldova, după ce, săptămâna trecută, ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum, pentru a doua oară consecutiv. În ultima săptămână de activitate parlamentară ar urma să fie reluată dezbaterea pe cele trei proiecte de lege privind transportul alternativ tip ridesharing.


Etichete votcod electoralalegeristrăinătatediasporăparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live