Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR (CONTINUARE) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 980
Comentează add

Propuneri legislative pe agenda Senatului

alina-stanuta

  Foto Arhivă/ Agerpres

Plenul Senatului se va reuni astăzi pentru adoptarea mai multor propuneri legislative, între care și cea referitoare la recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni împotriva COVID-19.
 
Şedința va avea loc în sistem online. Cu detalii, reporterul nostru Alina Stănuță.
 
Reporter: Pe primul punct al ordinii de zi figurează propunerea legislativă pentru recunoașterea meritelor personalului medical care participă la lupta împotriva COVID-19. Inițiatorii, senatori PSD, propun ca, în cazul în care se înregistrează decese ale cadrelor medicale care tratează bolnavii de coronavirus, urmașii acestora să beneficieze de o pensie de urmaș egală cu 75% din cuantumul salarial pe care l-a avut părintele decedat.
 
De asemenea, pe ordinea de zi se află mai multe ordonanțe de urgență ale guvernului care au fost emise în această perioadă, a stării de urgență, în scopul limitării efectelor negative determinate de întreruperea activităților economice din cauza răspândirii coronavirusului.
 
Una dintre acestea este ordonanța de urgență a guvernului prin care s-au simplificat procedurile de acces la fondurile pentru șomajul tehnic.
 
Astfel, potrivit documentului, pot depune cereri online toate firmele care au activitatea total sau parțial afectată de pandemie.
 
Este vorba de o declarație simplă cu lista de angajați care trebuie trimiși în șomaj tehnic.
 
Banii vor veni direct de la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în cel mult 15 zile de la depunerea cererilor.
 
Documentele vor fi dezbătute în ședința online a Senatului și vor primi votul senatorilor, după care vor fi înaintate Camerei Deputaților ca for decizional.
 
(PH)

Etichete senatpropuneri legislative(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live