Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

14 Martie 2017
Vizualizari: 434
Comentează add

Propunerea legislativă de desfiinţare a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, respinsă de Senat.

Propunerea legislativă de desfiinţare a CNCD, respinsă de Senat

alina-stanuta

Foto: senat.ro.

Plenul Senatului a respins, cu unanimitate de voturi, propunerea legislativă de desfiinţare a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Iniţiativa de desfiinţare a fostului deputat Bogdan Diaconu fusese adoptată tacit luna trecută de Camera Deputatilor, moment care a dus la protestul mai multor organizaţii neguvernamentale.

Acum Senatul, în calitate de cameră decizională, a pus capăt acestor controverse.

Reporter: Alina Stănuţă - Guvernul a susţinut că dispariţia unui asemenea organism aflat sub control parlamentar ar avea ca efect lipsa unei instituţii care să elaboreze şi să aplice politicile publice în materie a discriminării sau nesoluţionarea sesizărilor privind faptele sau situaţiile de discriminare sub orice formă.

Csaba Asztalos, preşedintele CNCD: Vă rog respectuos să respingeţi proiectul de lege privind abrogarea Legii nr. 48/2002. Legea în cauză transpune două directive - 43 şi 78 din 2000 - şi astfel am intra în procedură de infringement.

Reporter: Senatorul PMP, Dorin Bădulescu, îşi exprima speranţa ca în acest mandat să nu mai existe astfel de iniţiative care să propună desfiinţarea unor instituţii fundamentale pentru statul de drept.

Dorin Bădulescu: Raportat la modul în care este organizat CNCD-ul la acest moment şi la necesitatea de a consolida democraţia în România, aş propune să ne gândim pe viitor nu să desfiinţăm această instituţie, ci să-i extindem atribuţiile şi să o facem ca instituţie cu impact naţional.

Reporter: Senatul a respins iniţiativa legislativă în calitate de cameră decizională în acest caz..


Etichete Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminăriidesfiintaresenatrepingerebogdan diaconucsaba asztalos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live