Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2016
Vizualizari: 1548
Comentează add

Preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu, subliniază că nu legea a împins TVR în situaţia în care se afla, ci modul în care a fost condusa până în prezent.

Propunerea de completare a Legii SRR - SRTv, în dezbatere publică

radiojurnal

Foto: rador.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea si completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii de Radiodifuziune si Societatii Române de Televiziune, iniţiată de senatorul PSD Georgică Severin, se află în dezbatere publică până pe 29 februarie.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că liberalii nu susţin iniţiativa legislativă, care pune la un loc Radioul şi Televiziunea publice, ale căror situaţii sunt diferite.

Ovidiu Miculescu, Preşedintele director general al SRR
  • Guvernați de aceeași lege, în timp ce SRR a construit Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus (unul dintre cele mai mari şi respectabile din Europa) și Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio (o manifestare cu caracter de unicitate în peisajul cultural şi mediatic internaţional), TVR a închis canalul Cultural, singurul de gen în plan național.

De asemenea, spune liderul liberal, proiectul inventează o nouă funcţie pentru a fi plătită din bani publici şi ignoră problemele grave ale televiziunii naţionale.

Sindicatul Liber din SRR, organizatia sindicală reprezentativă, considera total inadecvate propunerile de amendare, care vor afecta independenta editoriala a jurnaliştilor si dreptul cetatenilor de a avea acces la o presa publica libera, în afara ariei de influenta a oricarui tip de comanda politica.

Preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu, subliniază că nu legea a împins TVR în situaţia în care se afla, ci modul în care a fost condusa pâna în prezent, iar modificările propuse risca sa produca "grave şi ireversibile perturbari în stabilitatea editoriala si financiara a SRR".

"Managementul neperformant și perpetuat al TVR de după 2005 este singurul și adevăratul vinovat de situaţia de-o gravitate fără precedent în care a ajuns astăzi Societatea", afirmă preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu.


Etichete Radio RomâniaTeleviziunea RomânăLegea privind organizarea şi funcţionarea Societăţilor Române de Radiodifuziune şi Televiziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live