Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

20 August 2018
Vizualizari: 3062
Comentează add

Directorul Registrului Auto Român, George Dincă, spune, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că această propunere este menită să reducă riscul de accidente.

Propunere RAR: Mașinile cu volan pe dreapta să fie respinse la ITP

alex-lancuzov

Foto: Agerpres.

Registrul Auto Român propune ca maşinile cu volan pe dreapta să fie respinse la Inspecţia Tehnică Periodică.

Măsura ar putea intra în vigoare de anul viitor, atunci când, printr-o reglementare deja aprobată, va fi interzisă şi înmatricularea autoturismelor cu volan pe dreapta din Marea Britanie.

Directorul Registrului Auto Român, George Dincă, spune, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că această propunere este menită să reducă riscul de accidente: 

George Dincă: "Ne-am gândit să facem o propunere de modificare a ordonanţei de guvern 81/2000, privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul în care la prezentarea unei maşini cu volanul pe partea dreaptă la Inspecţia Tehnică aceasta nu va mai primi avizul favorabil. Propunerea va intra în vigoare la anul. Se poate modifica postul de conducere de pe partea dreaptă pe partea stângă. Unii posesori ai unor astfel de autoturisme deja îşi modifică postul de conducere pentru a evita un accident pe drumurile publice". 

În primele şase luni ale anului, în România au fost înmatriculate în ţară aproape 15.000 de maşini cu volan pe dreapta, iar numărul lor creşte de la an la an.

Unul dintre motive este preţul scăzut.


Etichete exclusiv radioRegistrul Auto Românmaşinile cu volan pe dreaptarespinse la Inspecţia Tehnică Periodicăraritpmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live