Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Iulie 2019
Vizualizari: 351
Comentează add

Israelul a propus înlesniri suplimentare pentru transferul mărfurilor în Fâşia Gaza, în schimbul prelungirii încetării focului.

Propunere israeliană de prelungire a încetării focului în Fâşia Gaza

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Israelul a propus înlesniri suplimentare pentru transferul mărfurilor în Fâşia Gaza, în schimbul prelungirii încetării focului.

Egiptul şi-a intensificat eforturile de mediere pentru restabilirea calmului la frontiera dintre Gaza şi Israel, cât şi pentru reconcilierea organizaţiilor Hamas şi Fatah, care îşi dispută puterea în enclava palestiniană de coastă. 

Corespondenţă de la Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan: O delegație egipteană s-a deplasat la Gaza ca să discute menținerea încetării focului și revenirea la calm la frontiera cu Israelul. Li s-au promis liderilor Hamas o serie de înlesniri pentru intrarea mărfurilor în enclava palestiniană, dacă va fi respectată încetare a focului. Inițiativa israeliană include returnarea tuturor ambarcațiunilor reținute care au depășit zona de pescuit în largul coastei.

De asemenea, va fi acordată o suma compensatorie pentru pescari și va fi mărit numărul de permise de muncă pentru lucrătorii care intră în Israel. Un membru al organizației teroriste Frontul pentru Eliberarea Palestinei a afirmat că delegația egipteană a discutat cu mai mulți reprezentanți ai facțiunilor palestiniene despre menținerea calmului și promovarea reconcilierii interne cu Autoritatea Palestiniană.

O altă organizație teroristă, Jihadul Islamic palestinian, ameninţă că e pregătită să reacționeze la orice acțiune israeliană care îi vizează pe membrii aşa-numitei rezistenţe populare.


Etichete IsraelFâşia Gazapropunere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live