Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

10 Octombrie 2018
Vizualizari: 399
Comentează add

Propunere legislativă adoptată, prin care se instituie posibilitatea pensionării medicilor, la cerere, la vârsta de 67 de ani în loc de 65.

Propunere de lege pentru pensionarea medicilor

radu-dobritoiu

Senatorii au adoptat, astăzi, cu 79 de voturi "pentru", propunerea legislativă prin care se instituie posibilitatea pensionării medicilor, la cerere, la vârsta de 67 de ani în loc de 65. Iniţiativa, ce modifică legea privind reforma în domeniul sănătăţii,a fost susţinută de toate grupurile parlamentare. Senatorul PSD, Ion Rotaru, a susţinut, în plen, că această iniţiativă legislativă vine să rezolve problema lipsei cronice a medicilor, indiferent de specializare.

Ion Rotaru:

"Nu va genera în niciun caz o presiune pe buget. Ba, dimpotrivă, va însemna un beneficiu, în sensul în care oamenii rămân activi, vor avea şi contribuţii în continuare la sistemul de pensii şi sperăm să rezolvăm, măcar parţial, o problemă care ţine, aşa cum spuneam, de lipsa medicilor, nu numai în marile oraşe, nu numai la nivel de judeţe şi în zonele mai puţin dezvoltate".

Şi liberalii au susţinut că propunerea este binevenită, ţinând cont de problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din România.

Leon Dănăilă, senator PNL:

"Pe plan european sunt 3,4 medici la mie de locuitori. La noi, în ţară, sunt 2,5 medici la mie de locuitori. Dar există judeţe în care numai un singur medic există la mia de locuitori. Ducem un deficit foarte mare de medici, în special sunt unele spitale care se închid din cauza lipsei de specialişti".

Senatul este prima Cameră sesizată în ce priveşte această propunere legislativă - informează redactorul RRA Alina Bordeiaşu.


Etichete Alina Bordeiasupensionare mediciproiect lege medici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live