Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iulie 2016
Vizualizari: 1155
Comentează add

Între consilierii sectorului 1 din capitală a izbucnit o dispută legată de alocarea a 10 mil. lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Propunere de finanţare a Catedralei Mântuirii, "introdusă pe ascuns"

radiojurnal

Consilierul USB Clotilde Armand. Foto: facebook.com/clotildearmand.ro.

Consilierul din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), Clotilde Armand, îl acuză pe Daniel Tudorache, primarul PSD al sectorului 1 din Bucureşti, că ar promova proiecte finanţate din bani publici, fără a le dezbate şi a-i consulta pe cetăţeni.

Ea a dat ca exemplu propunerea edilului de a finanţa cu 10 milioane de lei construirea Catedralei Mântuirii Neamului, în timp ce acesta ar refuza să aloce fonduri pentru Spitalul de Arşi, a cărui clădire este administrată de Primăria Sectorului 1 al capitalei.

Clotilde Armand a spus că propunerea de finanţare a Catedralei a fost făcută "din scurt".

"Noi am aflat de propunerea de alocare cu o zi înainte, printr-un e-mail.

"Înţelegem foarte bine că e vorba de un proiect de ţară pe care foarte mulţi creştini ortodocşi şi-l doresc. Totuşi, România e o ţară 98% creştină.

"Dar nu aici e dezbaterea. Dezbaterea este că e o sumă foarte importantă, care nu se poate aloca pe ascuns, într-o singură zi, fără dezbatere, încât chiar şi noi, consilierii, să nu înţelegem despre ce e vorba", a declarat doamna Armand într-o postare video pe Facebook.

Clotilde Armand mai spus că USB ar fi insistat să se aloce bani pentru spitale, dar că primarul, cu toate insistenţele, ar fi acceptat o alocare de 250.000 de euro, "adică de zece ori mai puţin decât a propus USB".

Potrivit ei, introducerea propunerii primarului Tudorache pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 a căzut la vot, întrucât consilierii USB s-au abţinut iar cei ai PNL au votat împotrivă.

Primarul sectorului 1 spune însă că aşa cum propunerea de finanţare a Catedralei Mântuirii Neamului a fost supusă votului consilierilor, şi o eventuală cerere de sprijin financiar venită din partea Ministerului Sănătăţii pentru Spitalul de Arşi va trece prin aceeaşi procedură.

"E o cerere din partea Patriarhiei. Eu vin în faţa consiliului. Consilierii sunt reprezentanţi ai cetăţenilor sectorului 1. Dacă această cerere nu a trecut, înseamnă că locuitorii sectorului 1 nu îşi doresc în acest moment această atribuire de fonduri.

"Domnul ministru mi-a cerut o intervenţie mai amplă la Spitalul de Arşi. Am zis: da, suntem de acord, dar veniţi cu un proiect; sau cel puţin i-am cerut ministrului să spună: domnule, eu vreau să închid secţia ATI şase luni şi vreau un asemenea proiect", a declarat Daniel Tudorache.


Etichete Clotilde ArmandDaniel Tudorachesector 1spitalul de arsiCatedrala Mântuirii Neamului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live