Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Noiembrie 2020
Vizualizari: 342
Comentează add

Comisia Europeană propune crearea unei așa-numite Uniuni Europene de Sănătate.

Propunere de creare a „Uniunii Europene de Sănătate”

carmen-gavrila

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Comisia Europeană propune crearea unei agenții speciale pentru a ajuta statele membre să lupte cu viitoarele crize sanitare. Așa-numita Uniune Europeană de Sănătate vor urmări, printre altele, să instituie un mecanism prin care țările forului comunitar să răspundă în mod unitar în fața pandemiei.

Vor fi elaborate la nivelul întregii Uniuni planuri și recomandări de pregătire pentru situații de criză în domeniul sănătății și, în caz de pandemie, va fi îmbunătățită supravegherea printr-un viitor sistem european integrat și consolidat. În plus, statele membre vor avea obligația să raporteze de mai bine indicatorii sistemelor de sănătate, de exemplu, disponibilitatea paturilor de spital, capacitatea de tratament specializat și de terapie intensivă, numărul de membri ai personalului cu pregătire medicală.

De asemenea Uniunea va putea, la declararea unei situații de urgență, să coordoneze unitar acțiunile, să creeze rezerve și să cumpere produsele necesare.
Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate: Există o serie de avantaje pentru cetățeni.

De exemplu, Uniunea va putea rectifica lipsa medicamentelor sau echipamentelor medicale în unele state membre, se va asigura că sunt disponibile tratamente pentru pacienți, va trimite echipe de lucru în țările membre unde sunt amenințări de sănătate publică și va instrui personalul medical.


Etichete (ii)uniuneeuropeanasanatate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live