Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

10 Octombrie 2012
Vizualizari: 1489
Comentează add

Guvernul britanic intenţionează să adopte o nouă legislaţie care să îi protejeze pe locatari de eventuali spargători, împotriva cărora vor putea utiliza "o forţă mai mare".

Proprietarii britanici, "mai bine protejaţi împotriva hoţilor"

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Sisteme de siguranţă. Foto: Agerpres.

Conform noilor prevederi legislative, locatarii ar urma să primească dreptul de a reacţiona chiar şi de o manieră disproporţionată, în cazul în care consideră că viaţa le este pusă în pericol.

În prezent legea spune că proprietarul unei locuinţe poate acţiona în limite rezonabile împotriva unei persoane care pătrunde prin efracţie.

Pe viitor însă, noile propuneri guvernamentale le vor da proprietarilor dreptul de a reacţiona chiar şi într-o manieră disproporţionată, în cazul în care consideră că viaţa le este pusă în pericol.

"Cred că a existat o nesiguranţă legată de ceea ce poţi şi ce nu poţi să faci atunci când te confrunţi cu un spărgător", a declarat premierul David Cameron.

"Noi dorim să ridicăm acum ştacheta şi spunem că orice s-ar face în astfel de cazuri, dacă nu este de o manieră, de o violenţă exagerată, este permis", a adăugat prim ministrul.

David Cameron a dat ca exemplu de comportament care va fi în continuare interzis situaţia în care infractorul zace inconştient la pământ, iar proprietarul îl înjunghie în mod repetat.

Deşi legea îi va proteja astfel pe proprietari de eventuale acuzaţii, mai multe grupuri de avocaţi şi organizaţii neguvernamentale susţin că schimbarea legii ar putea crea situaţii foarte periculoase, în care proprietarii să-i ucidă pe spărgători chiar dacă aceştia nu le pun viaţa în pericol.


Etichete Angliaguvernul britanicDavid Cameronviolenţăspărgătoricase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live