Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Aprilie 2021
Vizualizari: 284
Comentează add

Proprietarii de stâni din judeţul Mehedinţi au temeri că nu vor putea să îşi vândă mieii.

Proprietarii de stâni din judeţul Mehedinţi au temeri

radiojurnal

Foto: aradon.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Cum nu mai este foarte mult timp până la Paştele ortodox, proprietarii de stâni din judeţul Mehedinţi au deja temeri că nu vor putea să îşi vândă mieii, având în vedere că situaţia sanitară nu este deloc bună.

Ei speră că, dacă târgurile vor rămâne închise, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, cumpărătorilor li se va permite să vină şi să cumpere mieii direct de la stână.

Ciobanii spun că închiderea locurilor în care îşi vindeau marfa le-a ridicat probleme destul de mari în desfacerea produselor muncii lor, după cum transmite corespondentul nostru Mihai Bădescu: Cum de mai bine de jumătate de an majoritatea târgurilor din Mehedinţi sunt închise, crescătorii de oi le aduc în atenţia autorităţilor problema vânzării cărnii de miel, mai ales că se apropie sărbătorile pascale. Având exemplul anului trecut, când singurul târg autorizat pentru vânzarea mieilor nu a mai fost deschis, ciobanii se tem că vor păţi la fel şi acum. Mai speră însă că situaţia nu se va mai repeta în 2021 şi că târgul veteran din Drobeta - Turnu Severin, acolo unde comercializau în fiecare an, de Paşte, mii de miei, va fi redeschis. Sunt şi ciobani care spun că s-au descurcat, vânzând direct de acasă, dar mult mai greu. Crescătorii de animale se plâng că a fost şi pentru ei un an dificil, deoarece au găsit cu greu o piaţă de desfacere pentru produsele muncii lor.


Etichete oiciobanistână(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live