Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Negrea, Sfântu Gheorghe

15 Mai 2019
Vizualizari: 489
Comentează add

Proprietari de pensiuni din Covasna, reticenţi la tichetele de vacanţă

oana-negrea-sfantu-gheorghe

Camera de Comerţ şi Industrie din Covasna încearcă să convingă cât mai mulţi operatori de turism din judeţ să accepte tichetele de vacanţă de la turişti.

Până acum au fost puţini proprietari de pensiuni şi de vile care au primit voucherele, justificându-şi refuzul prin faptul că sumele sunt decontate prea târziu de la stat.

Aproape 120.000 de turişti au vizitat anul trecut judeţul Covasna, cu 10,5% mai mulţi decât în anul precedent. Potrivit statisticilor, s-au înregistrat peste 540.000 de înnoptări în unităţile de cazare turistică, jumătate dintre acestea în staţiunea Covasna.

Numărul turiştilor ar fi putut fi mai mare dacă proprietarii de vile şi pensiuni ar fi acceptat tichete de vacanţă, spune László Endre, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna. Acesta şi-a propus ca în acest an să îi convingă pe operatorii de turism din judeţ de beneficiile acestui program.

László Endre: Anul acesta o să facem împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului şi deplasări personale şi contacte telefonice pentru a convinge pe toţi antreprenorii în turism, adică deţinători de structuri de cazare, să accepte voucherele.

Reporter: De ce credeţi că sunt reticenţi?

László Endre: Unii spun că s-ar putea să nu intre în contul emiţătorului banii şi aşa mai departe, deşi este foarte clar; asta este prima problemă. A doua problemă este termenul de decontare, care este între 14 şi 30 de zile. După mine, este normal. Chiar dacă faci un serviciu pentru o instituţie bugetară, legea te obligă să dai termen de plată 30 de zile.
 


Etichete tichete de vacantaturistiproprietari de pensiuniCovasna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live