Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 August 2014
Vizualizari: 833
Comentează add

Preşedintele Organizaţiei Internaţionale "Medicii fără Frontiere" spune că vor fi necesare circa şase luni pentru ca virusul să fie ţinut sub control, termenul fiind unul optimist.

Proporţiile epidemiei de Ebola "par să fie mult subestimate"

radiojurnal

Personal medical în costume de protecţie, în Africa de Vest. Foto: captură youtube.com

Organizaţia Internaţională "Medicii fără Frontiere" avertizează că epidemia de febră hemoragică Ebola se răspândeşte mai repede decât i se poate face faţă.

După o vizită de zece zile în Africa de Vest, preşedintele organizaţiei, Joanne Liu, a spus că vor fi necesare circa şase luni pentru ca virusul să fie ţinut sub control, iar termenul este unul foarte optimist.

"Am avut senzaţia că mă aflu într-o zonă de război dominată de frică, frica era peste tot. Nimeni nu întelegea ce se întâmplă. Această epidemie este ca un front de război, care se mişcă şi avansează, dar habar nu avem unde se va duce", a spus Joanne Liu.

Virusul s-a extins rapid

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia că proporţiile epidemiei de Ebola par să fie mult subestimate.

Virusul s-a extins rapid din Guineea în Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 1069.

Febra hemoragică Ebola se transmite prin contactul direct cu fluidele corporale ale unei persoane infectate, iar pentru prevenirea ei nu există niciun vaccin omologat.

OMS şi-a trimis reprezentanţi în ţările afectate din Africa de Vest şi a început administrarea unui medicament experimental american.


Etichete EbolavirusepidemieextindereAfrica de VestOMSJoanne Liu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live