Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Mai 2015
Vizualizari: 1183
Comentează add

Mai bine de jumătate dintre români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună, însă numărul este în scădere, conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research.

Proporţia celor care cred că România este pe o direcţie bună, "în scădere"

sergiu-stet

Foto: Arhivă.

Mai bine de jumătate dintre români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună însă proporţia celor care împărtăşesc această opinie este în descreştere.

Conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, pe măsură ce ne îndepărtăm de alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului trecut, percepţia asupra direcţiei bune în care se îndreaptă România este tot mai redusă.

Întrebaţi de îngrijorări, aproape un sfert dintre cei intervievaţi au pus pe primul loc starea de sănătate.

Sursa cea mai importantă de îngrijorare, indicată de participanţii la sondaj este posibilitatea înrăutăţirii stării de sănătate. 24% dintre români sunt îngriojraţi de această perspectivă, în creştere faţă de cei 17% care împărtăşeau aceeaşi grijă în urmă cu un an.

După starea de sănătate, următorul motiv de îngrijorare este posibilitatea diminuării veniturilor, îngrijorare împărtăşită de 18% dintre cei intervievaţi.

Peste 15% se declară îngrijoraţi de posibilitatea pierderii locului de muncă.

Cea mai importantă creştere pe lista îngrijorărilor este izbucnirea unui conflict în zonă.

Aproape 15% se tem de un posibil război. În urmă cu un an această temere era împărtăşită de 10% dintre cei intervievaţi.

La capitolul încredere în ziua de mâine, femeile se declară mai încrezătoare decât bărbaţii, tinerii sunt mai încrezători în viitor decât vârstnicii şi persoanele cu studii superioare se gândesc cu optimism la ziua de mâine într-o proporţie mai mare decât persoanele cu studii primare.

Barometrul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul" la sfârşitul lunii trecute pe un eşantion de 1.085 de persoane şi are o eroare admisă de 3%. 


Etichete sondaj de opinieINSCOP ResearchRomâniaalegeri prezidenţialealegeri parlamentarepercepţieîngrijorări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live