Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 Octombrie 2011
Vizualizari: 1957
Comentează add

Uniunea economică Euroasiatică este considerată un obiectiv prioritar al lui Vladimir Putin, principalul favorit al alegerilor prezidenţiale din 2012.

Proiectul Uniunii Euroasiatice, "realizabil în 2015"

alexandru-beleavski-moscova

Reuniunea liderilor comunităţii Euroasiatice. Foto: Reuters.

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat că ideea sa privind crearea în spaţiul sovietic a unei Uniuni Economice Euroasiatice ar fi posibilă de realizat la începutul anului 2015.

Vladimir Putin a făcut această afirmaţie după reuniunea de la Sankt Petersburg a şefilor de guvern din cadrul Uniunii vamale Rusia-Kazahstan-Belarus şi a comunităţii Euroasiatice.

Uniunea Euroasiatică este considerată un obiectiv prioritar al noului mandat prezidenţial al lui Vladimir Putin, principalul favorit al alegerilor din 2012.

Potrivit lui Vladimir Putin, Uniunea Euroasiatică, văzută de el ca o structură integraţionistă superioară cu organe supranaţionale, ar putea să fie constituită pe baza actualei Uniuni vamale Rusia-Belarus-Kazahstan.

De la 1 ianuarie Uniunea  se va transforma în Spaţiul Economic Unic al celor trei state.

Şefii de guvern ai Comunităţi Economice Euroasiatice, din care face parte formal şi Uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarus, au aprobat miercuri aderarea Kîrgîzstanului la Uniunea vamală şi elaborarea în acest sens a unui plan de lucru.

Pe de altă parte, premierul Vladimir Putin a chemat Ucraina să se elibereze - a spus el - de fobiile politice şi să se alăture Uniunii vamale dacă, făcând un calcul al avantajelor, va considera această aderare oportună.


Etichete Vladimir PutinUniunea EuroasiaticăSankt PetersburgRusiaKazahstanBelarus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live