Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

4 Octombrie 2017
Vizualizari: 559
Comentează add

Plenul Camerei Deputaților a respins iniţiativa UDMR ce urmărea să reducă de la 20 la 10% pragul pentru folosirea limbii materne în instituţiile publice.

Proiectul UDMR de modificare a Legii administraţiei publice locale, respins

petruta-dinu

Plenul Camerei Deputaţilor a respins cu puţin timp şi iniţiativa UDMR de modificare a Legii administraţiei publice locale, ce urmărea să reducă de la 20 la 10% pragul pentru folosirea limbii materne în instituţiile publice.

Votul în plen a venit după ce, anterior, Comisiile juridică şi de administraţie publică au făcut un raport de respingere.

UDMR a mai încercat să treacă această propunere şi în sesiunea precedentă, în contextul în care PSD iniţiase moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Nu a avut succes nici la a doua încercare.

Propunerea de respingere a proiectului a venit din partea opoziţiei. Deputatul PNL Florin Roman a format că România rămâne una dintre ţările model în ceea ce priveşte toleranţa faţă de minorităţi. Iniţiatorul proiectului, deutatul UDMR, Márton Arpád, a prezentat documentul şi a propus dezbaterea lui pe articole.

Márton Arpád: Doreşte să clarifice anumite prevederi care, pe de o parte, în Cartă sunt clar ratificate, în Constituţie, zicem noi, sunt destul de clar formulate, dar am constatat în teritoriu că în diferitele unităţi administrativ-teritoriale se interpretează în fel şi chip.

Reporter: Niciun grup parlamentar nu a susţinut proiectul UDMR, nici măcar cel al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, ai cărui reprezentanţi au arătat că, în prezent, drepturile acordate de statul român sunt suficiente.


Etichete propunerea UDMR de modificare a Legii administraţiei publice localerespinsacamera deputatilorpsdpnlmarton arpad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live