Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

18 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1346
Comentează add

Parlamentul de la Budapesta a adoptat majorarea cotei superioare a unei taxe percepute de la companiile media şi introducerea unei contribuţii în industria tutunului.

Proiectul taxelor şi impozitelor pe 2015, adoptat în Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Clădirea Parlamentului de la Budapesta. Foto: Arhivă.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat astăzi proiectul taxelor şi impozitelor din anul viitor, fiind aprobată, totodată, majorarea cotei superioare a unei taxe speciale percepute de la companiile media şi introducerea unei contribuţii în cazul firmelor din industria tutunului.

În baza proiectului de lege adoptat astăzi de Parlament, taxele speciale introduse în anii anteriori, cum ar fi cele aplicate sectorului bancar sau companiilor de telecomunicaţii, vor rămâne în vigoare şi în 2015, însă unele vor fi majorate şi vor fi introduse şi altele noi.
Parlamentarii au aprobat majorarea de la 40 la 50% a cotei superioare a unui impozit progresiv, perceput de la companiile media în funcţie de încasările din publicitate.

Postul comercial de televiziune RTL Klub, care a doptat, în ultima perioadă, în emisiunile sale de ştiri, o poziţie critică la adresa guvernului, este cel mai afectat de această măsură.

Totodată, companiile din industria tutunului vor fi obligate să plătească în 2015 o contribuţie la buget între 0,2 şi 4,5%, în funcţie de veniturile nete din acest an.

O taxă de mediu va fi extinsă şi asupra unor produse, precum cele pentru igienă sau florile artificiale, şi va fi majorată şi o aşa-numită taxă de supraveghere alimentară aplicată lanţurilor comerciale. 


Etichete UngariaBudapestaguverntaxeimpozitecompaniitutunmediatelecomunicaţiimediu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live