Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

28 Octombrie 2014
Vizualizari: 1274
Comentează add

Partidul FIDESZ, aflat la guvernare în Ungaria, vrea să-şi amendeze propriul proiect de lege privind noua taxă de utilizare a Internetului, ca urmare a demonstraţiilor de protest.

Proiectul taxei pe Internet din Ungaria, amendat

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ FIDESZ, Antal Rogán. Foto: captură youtube.com.

Partidul FIDESZ, aflat la guvernare în Ungaria, vrea să-şi amendeze propriul proiect de lege privind noua taxă de utilizare a Internetului, după demonstraţiile de protest de acum două zile.

Reprezentanţii puterii propun un nivel maxim de impozitare, dar manifestanţii au cerut retragerea cu totul a legii şi ameninţă pentru azi cu o nouă acţiune de protest.

Liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ FIDESZ, Antal Rogán, a subliniat că taxa va trebui plătită de companiile furnizoare de servicii de Internet şi nu de clienţi.

El consideră că firmele respective vor putea suporta această povară fiscală din profiturile pe care le au, încasările urmând să fie folosite de guvern ca şi contribuţii proprii la un program finanţat în mare parte din fonduri europene privind extinderea în ţară a Internetului în bandă largă.

Mii de cetăţeni au protestat duminică seara la Budapesta faţă de intenţia guvernului condus Viktor Orbán de a introduce această taxă. 


Etichete UngariaBudapestaprotesttaxăInternetBalazs GulyaslibertateFideszViktor OrbánfurnizoridemonstraţiiimpozitareAntal Rogánîncasări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live