Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 525
Comentează add

Proiectul "România Educată", lansat miercuri în dezbatere publică de preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul "România Educată"

florin-lepadatu

 

Teze unice naţionale cu pondere la admiterea în liceu, tranziţii mai flexibile între ciclurile de învăţământ, dezvoltarea învăţământului profesional şi a celui de tip dual sau salarizarea profesorilor în funcţie de performanţă sunt printre propunerile din Proiectul "România Educată".

Documentul, lansat miercuri în dezbatere publică de preşedintele Klaus Iohannis, urmăreşte reaşezarea învăţământului românesc pe criterii compatibile cu exigenţele viitorului, astfel încât ţara să poată progresa.

Proiectul "România Educată" a fost realizat după consultări ample, pe parcursul mai multor ani, la care au participat peste zece mii de persoane şi organizaţii publice şi neguvernamentale implicate în sistemul de învăţământ.

Oana Bâlă a urmărit declaraţiile făcute la Palatul Cotroceni şi are detalii: "Proiectul "România Educată" se va afla, timp de trei luni, în dezbatere publică, iar în această perioadă vor fi organizate şi consultări cu mai mulţi factori decidenţi, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis la lansarea proiectului.

Şeful statului a precizat că "România Educată" îşi propune să contribuie la conceperea unui sistem educaţional pentru secolul XXI, un sistem stabil, sustenabil şi performant.

Klaus Iohannis: " "România Educată" este un proiect strategic care vrea să creioneze bazele sistemului educaţional din România pentru secolul XXI, pentru viitor.

Ce nu este "România Educată", "România Educată" nu este un proiect de lege.

"România Educată" este un reţetar simplu.

"România Educată" nu este o poveste doar politică, "România Educată" nu este programul meu electoral.

"România Educată" este România noastră, a tuturor, pentru generaţiile care vor veni."

Răspunzând întrebărilor venite din partea jurnaliştilor, preşedintele Klaus Iohannis a spus că, în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, va avea o colaborare suficient de bună cu guvernul pentru ca lucrurile să funcţioneze.

Pe de altă parte, a afirmat că nu a avut nicio legătură cu încercarea opoziţiei de a-l revoca pe Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El este însă de părere că demersul privind revocarea ar trebui reluat şi şi-a exprimat speranţa că opoziţia va reuşi."


Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live