Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

6 August 2019
Vizualizari: 363
Comentează add

Ministerul Finanţelor spune că propune o rectificare pozitivă care asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar.

Proiectul rectificării bugetare - Creşteri la Ministerul Finanţelor şi SRI

ciprian-sasu

Foto arhivă

Ministerele Finanţelor, Dezvoltării Regionale, SRI sau Ministerul Justiţiei vor avea parte de cele mai mari creşteri de buget în urma proiectului primei rectificări bugetare din acest an, publicat astăzi.

Scăderi vor fi operate la Educaţie, Fonduri Europene şi Cercetare.

Ministerul Finanţelor spune că propune o rectificare pozitivă care asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar.

Ministerul Finanţelor va avea parte de o suplimentare a bugetului de 2.243,6 milioane de lei. Dintre aceştia, o mare parte o reprezintă contribuţia României la bugetul Uniunii Europene.

De creşteri cuprinse între 92 de milioane şi 970 de milioane vor mai beneficia, în ordine, Ministerul Mediului, al Muncii, SRI, Ministerul Dezvoltării Regionale. De cealaltă parte, Ministerul Educaţiei pierde sume importante la această rectificare bugetară - peste un miliard de lei.

Cei mai mulţi bani se iau de la capitolul 'Cheltuieli de personal'. Ministerul Finanţelor dă, însă, asigurări că sunt bani pentru plata salariilor până la finalul anului.

Pe de altă parte, vor creşte bugetele locale cu 4,4 miliarde de lei. Ministerul Finanţelor semnalează că Produsul Intern Brut s-a majorat la 1.031 de miliarde, faţă de 1.022,5 miliarde de lei, cât era estimat la fundamentarea bugetului pe acest an.

De asemenea, se menţionează că proiectul rectificării bugetare asigură sumele necesare pentru pensii şi salarii.


Etichete rectificarebuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live