Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

16 Iulie 2020
Vizualizari: 507
Comentează add

UPDATE: Plenul Senatului a dat joi seara vot favorabil proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic.

Proiectul privind carantinarea şi izolarea, adoptat de Senat (Update)

petruta-dinu

Foto Agerpres

UPDATE ora 22.30: Senatul a aprobat legea privind izolarea și carantinarea.

S-au înregistrat 115 voturi pentru, opt împotrivă și trei abțineri. Actul normativ a cărui aplicabilitate excede actuala epidemie cu COVID-19 a fost supus la dezbateri maraton în Comisia juridică a Senatului, după o tranziție relativ ușoară în Camera Deputaților.

Mai mulți membri ai cabinetului, inclusiv astăzi primul ministru, au fost prezenți la discuții.

UPDATE: La Senat a început procedura de vot asupra proiectului de lege privind carantina și izolarea, după ce comisia juridică a votat în unanimitate un raport favorabil.

Proiectul de lege a fost modificat substanțial, în proporție de 90% față de forma trimisă de guvern.

Votul din această seară este decizional. După adoptare, proiectul de lege merge la promulgare, a transmis redactorul RRA, Amalia Bojescu

----Știrea inițială---

Proiectul de lege privind carantina și izolarea este dezbătut la această oră în plenul Senatului.

Pentru detalii suntem acum în direct cu redactorul RRA Petruța Dinu.


Reporter: Bun găsit! După zile și nopți de dezbatere cu membri ai guvernului și societății civile, Comisia juridică din Senat a adoptat cu unanimitate de voturi "raport favorabil, cu amendamente" proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Iar în aceste momente, într-adevăr, senatorii dezbat raportul în plenul camerei superioare a legislativului.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat la finalul ședinței Comisiei că proiectul guvernului a suferit modificări în proporție de 90% și că au fost introduse garanții ca drepturile cetățenilor să nu fie restrânse.

Totodată, el a subliniat că statul nu-și permite să lase persoane infectate să circule liber în societate și să răspândească virusul. Legea este un instrument pentru a împiedica acest lucru - mai spunea Robert Cazanciuc.


La sala unde au avut loc dezbaterile comisiei a venit la un moment dat și premierul Ludovic Orban, care a declarat, după aproximativ o jumătate de oră, că are încredere că forma actuală a legii va permite reducerea riscului de infectare și că va oferi statului pârghiile necesare pentru acest lucru.

A explicat că nu poate participa la ședința de plen a Senatului pentru că urma să meargă la ședința de guvern.

Așteptăm și noi finalul plenului, în care reprezentanții grupurilor parlamentare își susțin în aceste momente punctele de vedere cu privire la legea izolării și carantinei. Revenim.


Realizator: Mulțumim! Așadar, sunt șanse ca în această seară  Senatul să adopte, în calitate de for decizional, legea privind carantina și izolarea.

(RS)


Etichete senatlegea carantinaizolare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live